Emily Lončarek vraća se u stari klub

06.11.19, Graz, Austria, BASKETBALL, CEWL, UBI Graz vs. Piestanske Cajky/ Emily Lončarek (19)

Emily Lončarek (183-SG- 97) nakon jedne sezone napušta UBI Graz, te će sljedeće  sezone ponovno braniti boje UBSC-DBBC Graza u čijim je redovima već bila u periodu od 2017. do 2019. godine. U protekloj sezoni za UBI Graz  odigrala je 13 utakmica u prvenstvu Austrije te prosječno ostvarivala učinak od 2.9 koševa, 4.3 skokova i 1.8 asistencija po utakmici. U odigranom ligaškom dijelu sezone UBI Graz bio je vodeći tim lige, no zbog pandemije koronavirusa liga je okončana bez odigranog Play-off-a, te prvaka za  sezonu 19/20 nema. U Kupu Austrije Emily i njezin tim stigli su do finala gdje su poraženi  od ekipe BK Raiffeisen Duchess Klosterneuburg rezultatom 57:63.

Pored austrijskog prvenstva UBI Graz nastupao je također u CEWL ligi, u kojoj je naša košarkašica upisala 6 nastupa i prosječno ostvarivala učinak od 1.7 koševa, 2.3 skokova i 1.3 asistencija po utakmici.
Prve košarkaške korake načinila je ŽKK Koprivnici gdje se zadržala 7 godina prije odlaska u Austriju.

Emily Lončarek za portal Ženska Košarka:

“Nakon odigrane jedne sezone u UBI Graz odlučila sam ponovno zaigrati za UBSC-DBBC Graz. Razlog mog povratka u bivši klub je odlična atmosfera, bolji i jači treninzi. Prošla sezona je bila puna uspona i padova. Stekla sam nova iskustva i prijateljstva igrajući CEWL ligu, i igrala sam također sa nekoliko najboljih austrijskih igračica. Sljedeće sezone očekujem još bolje rezultate. Nadam se da ću iskoristiti sve što sam prošle sezone naučila i zajedno sa starom ekipom ući u play-off i ostvariti veliki uspijeh!”  

Krešimir Dabić