Emilija Podrug preselila iz Villeneuvea u Toulouse

Bivša hrvatska reprezentativac Emilija Podrug (190 -C-79) i sedmu će sezonu zaredom igrati u najboljoj francuskoj ženskoj košarkaškoj ligi. Ona je iz Villeneuve D’ Ascq Lille Metropole preselila u Toulouse gdje će u sezonu 2016/17 braniti boje istoimenog kluba u kojem je prošlih sezona igrala naša reprezentativka Antonija Sandrić (ex Mišura).

Podrug je prošle sezone s Villeneuve D’ Ascq Lille Metropole stigla do finala EuroCupa u kojem je izgubila od francuske ekipe Bourges Basket. U EuroCupu je u 13 nastupa imala prosjek 4 koša po utakmici i 1.5 skokova, a u francuskoj prvoj ligi (LFB) u 17 utakmica prosječno je za svoj klub postizala 4.6 koševa i imala 2.9 skokova.

Podrug je iskusna internacionalna košarkašica čije će iskustvo i te kako dobro doći ekipi iz Toulousea. U karijeri je još nastupala za talijanske ekipe Faenza i Parma, mađarski Mizo Pečuh, poljski Lotos Gynia, španjolske ekipe Celta Vigo i Parmuferias Avenida, te za nekoliko francuskih klubova – Mondeville, Reze Nantes, Challes-les-Eaux Basket i Lyon).

Foto: Emilija Podrug / fibaeurope.com