Dvije utakmice protiv Slovenki

Hrvatska kadetska reprezentacija Hrvatske prošlog je vikenda odigrala dvije pripremne utakmice protiv kadetkinja Slovenije, koje će se ove godine natjecati u portugalskom gradu Matosinhos u B Diviziji u skupinin D protiv Poljske Estonije i Izraela. Naše cure će u A Diviziji u vrlo jakoj skupini A, koja se igra u bugarskoj Varni i Albeni, igrati protiv Španjolske, Grčke i Bugarske. Hrvatske kadetkinje jednu su utakmicu  dobile, a jednu izgubile.

  • 20. srpnja:  Hrvatska – Slovenija  84:80 (16:15, 24:19, 24:21, 20:25)
  • 21. srpnja:  Hrvatska – Slovenija  51:68 (20:19, 12:19, 10:13, 9:18)

Kadetsko prvenstvo Europe, i u A i u B divizijama, igra se od 1. do 11. kolovoza. U obje ove utakmice Hrvatska nije pokazala da je europski kadetski A ligaš u odnosu na Sloveniju koja je europska kadetska “druga liga” i misli li Hrvatska do medalje u Bugarskoj, onda će razinu kvalitete svoje igre morati podignuti. Tim više što su ekipe u njihovoj skupini u Bugarskoj mnogo jače od Slovenije.

Foto: Ivana Dojkić / Foto: FIBA Europe

1 KOMENTAR

  1. Ova godina je potop hrvatske košarke u Evropi. Muški su teško razočarenje, a ni od ženski ne treba čudo očekivat. Načekaćemo se mi ženske generacije ko što je bila 1994. Pačkovski, Tikvić, Begić, Džankić, Majstorović, Cvitković…puno će vode proteć Savom, vjerujete mi! I načekaćemo se da njih neko pristigne kao kadetkinje a još manje juniorke.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime