Dvije-tri s Monikom Bosilj

Njoj je ova sezona bila sezona afirmacije. Odigrala je odlično A1 u Gospiću, bila jedna od njegovih najvažnijih igračica i nositeljica igre sa svojim preciznim šutom za tri poena. Uvijek motivirana, borbena i angažirana. Potom slijedi ostvarenje dugo očekivanog sna – poziv u seniorsku reprezentaciju Hrvatske i odlazak na Eurobasket u Francusku. Prije toga povratak u Novi Zagreb i nada da će povratak biti kudikamo uspješniji nego prvi dolazak. Monika Bosilj.

– Kako ocjenjuješ svoju sezonu u Gospiću?

– Moja sezona u Gospiću je bila jako dobra, jedna od najboljih sezona ako ne i najbolja u A1 ligi, tako da sam stvarno zadovoljna sa svojom igrom.

– Vratila si se u Novi Zagreb? Koji su ti bili glavni motivi povratka?

– Glavni motiv mog povratka u Novi Zagreb je to što ću moći igrati Euroligu a to do sad još nisam imala prilike. To će mi biti dobra prilika za steći euroligaško iskustvo a ipak ostati živjeti u Hrvatskoj.

– Izbornik Stipe Bralić te je prvi put pozvao u seniorsku Hrvatsku? Jesi li zadovoljna?

– Da ovo je bio prvi put da me izbornik Bralić pozvao. Naravno da sam zadovoljna, uložila sam puno truda, volje i rada i to se sve napokon isplatilo.

– Kakva je bila atmosfera na pripremama?

– Atmosfera je bila radna i dosta smo se selile. Odradile smo nekoliko prijateljskih utakmica u Španjolskoj, Mađarskoj i Selcu, tako da smo mogle malo i uživati u razgledavanju gradova u slobodno vrijeme.

 – A jesi li spremna za Eurobasket 2013.?

– Spremne jesmo, jer dosta je cura završilo sezonu malo prije nego su pripreme počele tako da smo došle u nekoj kondiciji koju smo trebali malo popravit i samo se uigrati.

– Što očekuješ od Eurobasketa 2013.? 

– Puno toga najviše će, naravno, ovisiti o nama. Ako nam je dobar šuterski dan i ako odigramo kako znamo, možemo daleko doći, a vjerujem i da hoćemo.

– Koje je tvoje najjače košarkaško “oružje”?

– Moje najjače košarkaško oružje je šut za tri poena.

Držimo joj palčeve da i na ovom europskom prvenstvu u Francuskoj potvrdi svoju dalekometnu preciznost. Za pobjede Hrvatske i radost njenih simpatizera.

Foto: Monika Bosilj na slici s brojem 21 / Snimio: Federacion Espanola de Baloncesto/A.Nevado

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime