Dvije pobjede kadetkinja Hrvatske nad Slovenijom u Požegi

U petak i subotu kadetska reprezentacija u Požegi je odigrala dvije prijateljske utakmice sa vršnjakinjama iz Slovenije u sklopu priprema za Europsko prenstvo u Mađarskoj u kolovozu. Obje utakmice Hrvatska je dobili relativno uvjerljivo iako su se Slovenke pokazale kao vrlo čvrst, agresivan i ozbiljan protivnik.

1. utakmica: Hrvatska – Slovenija 74:64 (19:20, 15:19, 20:8, 20:17)

  • Hrvatska: Petrak 2, Šimunić 2, Erjavec 3, Silov 17, Mrdalj, Pavić 10, Tadic 7, Katavić,  Franić, Skorić 11, Grizelj 5, Dobroslavić 14, Vreš 3. Trener: Dean Nemec
  • Slovenija: Cvijanović 3, Krošelj 11, Gabrijel 6, Jesenšek 6, Friškovec 11, Zoran, Kračan 13, Šarić 2, Kozina Bubnić 5, Šmid 4, Murn 3, Špoljar.

2. utakmica: Hrvatska – Slovenija 69:52 (20:9, 12:24, 22:9, 15:10)

  • Hrvatska: Lazić, Katavić, Šimunić 5, Mrdalj, Silov 24, Erjavec 1, Pavić 6, Tadić 8, Petrak, Skorić 9, Grizelj 1, Franić 6, Vreš 9. Trener: Dean Nemec
  • Slovenija: Cvijanović 4, Einfalt 9, Krošelj 2, Gabrijel 5, Jesenšek 7, Friškovec 10, Zoran, Jamnik, Šarić 2, Kozina Bubnić, Šmid, Murn 13

Dean Nemec, trener kadetkinja Hrvatske: “U ovoj fazi priprema odgovarala nam je čvrsta i agresivna igra Slovenk i mislim da smo i kroz ove utakmice napravili iskorak prema naprijed u pripremama za EP.

U prvoj utakmici na poluvremenu smo gubili 34:39 prvenstveno zbog loše obrane i nedovoljno agresivnog pristupa igri. U drugom poluvremenu obranu smo odigrali, prvenstveno u trećoj četvtini, na puno ozbiljnijoj i agresivnijoj razini, te odmah napravili 20:8 već u prvih deset minuta nastavka čime smo riješili utakmicu.

U drugoj smo utakmici nastavili na isti način i već nakon 15 minuta vodili 15 razlike. Do poluvremena Slovenke su nas stigle zonskim presingom na koji se naše igračice nisu snašle. Na poluvremenu i to smo riješili i objasnili i drugi dio utakmice riješili smo opet u svoju korist sa 37:19.

Obje utakmice dobro je igrala Josipa Silov, pogotovo drugu, u kojoj je postigla 24 poena i pet trica. Na poziciji organizatorice igre istakla se Matea Tadić, koja je uvijek svojim ulaskom donosila novu energiju u našu igru. Nažalost, u prvoj utakmici povrijedila se Klaudija Dobroslavić, koja je dobila udarac u lakat desne ruke još protiv Turske i sada je tu povredu obnovila i pogoršala i treba vidjeti koliko će nam vremena trebati da je vratimo u trening i utakmice.”

Slijedeći tjedan u Požegi kadetkinje igraju četiri prijateljske utakmice sa Mađarskom i Slovačkom.

Foto: Josipa Silov, prva perjanica kadetske Hrvatske / fibaeurope.com