Đuro Simon, trener ŽKK Zagreb: Doigravanje je naša želja

Tjedan dana je priprema iza košarkašica Zagreba koje će u svoju drugu uzastopnu prvoligašku sezonu krenuti gostovanjem u Dubrovniku kod vjerojatno najvećeg favorita lige Raguse. Trener Đuro Simon na okupu je zadržao gotovo cijelu ekipu.

– Napustila nas je jedino Lea Hajdin, koja će karijeru nastaviti u Medveščaku, i Matilda Sorić koja je bila posuđena igračica Trešnjevke 2009. Stigla nam je Viktorija Ćurić iz Podravca Virja, a trebala je i Lorena Mihić koja je, nažalost, ozlijeđena. Veliko pojačanje bi nam trebao biti ostanak Andree Marić. Pripremni period je većinom u Zagrebu gdje imamo dogovorene dvije utakmice s Trešnjevkom 2009. U rujnu sudjelujemo na dva turnira i to 15. rujna u Mariboru (Slovenija) i 21. rujna u Grazu (Austrija) – kazao nam je Simon kojeg bi u novoj sezoni zadovoljio plasman iz prethodne kada je osvojeno sedmo mjesto.

– Ove sezone je liga skraćena na deset klubova, a prvih osam ulazi u doigravanje i to je naša želja. Medveščak koji je bio dominantan posljednjih godina je značajno pao, a ostali klubovi se pojačavaju. Glavni cilj je izbjeći posljednja dva mjesta, a sve iznad toga bi nas zadovoljilo. Liga će biti neizvjesnija, a opet ovim skraćenjem ostala je žal da Virje više nema seniorsku ekipu, a Slavonija je izgubila dva prvoligaša. Moje mišljenje bi bilo da bi dobro bilo jednu godinu zatvoriti ligu tako da mlađe igračice dobiju više prostora i da se mogu bolje razvijati – završio je Simon.

Krešimir Galić/ksz-zagreb.hr

Foto: Đuro Simon i njegov pomoćnik Kristijan jagatić na utakmici Zadar – Zagreb na Višnjiku / Snimio: visnjik.hr