Đukićeva analiza učinka pulskih košarkašica

Mada Ivan Đukić, trener košarkašica Pule, zna onako cinično i zajedljivo i na svoj račun reći da je kap znoja s njegova lica pravi lijek, rekli bismo da se iza tog njemu svojstvenog satiričnog humora krije košarkaški zanesenjak. Da nije njega i predsjenika kluba Ivice Bolkovića za ŽKK Pulu Črnja Tours se vjerojatno ne bi ni znalo. Ovako uz sve njihove “muke” klub je stabilan prvoligaš bez nekih velikih potresa, a trener Đukić, koji je kroz pero kolege Zlatka Karla danas “okupirao” zadnju stranicu Sportskih novosti, nam je rekao:

– Evo, ode još jedna sezona i to nikad prije nije završila, a bilo je svega u njoj od zeljanica, pjevačkih zborova, mobitela, a i sezona ima svoje draži jer počinjem učiti kineski. Nadam se da će me slijedeće sezone lakše razumjeti mada sam već imao jedan time-out na kineskom i imam osjećaj da im je taj jezik razumljiviji. Kako drugačije protumačiti situaciju kad ja kažem jedno, a one za 5 sekundi naprave nešto sasvim drugo. Bojim se da kad im budem rekao baci loptu u aut da će me tek tada shvatiti i stvarno je bacit u aut. Ali sve to ide u radni staž pa se ne nerviram previše. Odoh ja na godišnji odmor naravno malo duži. Nisam se ja borio sve ove godine da bih se odmarao kratko!”

No, to nije sve jer kako će Đuka na odmor a da na kraju sezone ne podvuče crtu pod nastupe svojih košarkašica, pojedinačno ih na svoj način analizirati, kao i samog sebe i stručni stožer, i evo te analize:

” U ovoj sezoni je bilo raznih dogodovština, više pozitivnih, a i moje viđenje igračke sezone ide po brojevima dresa.

 • 4. Ivana Đukić – doživjela da bude kapeten i polako dolazi sebi, valjda izlazi iz puberteta.
 • 5. Arijana Pjevac – pristojno i drago dijete bez razmišljanja bih pristao da mi bude snaha.
 • 6. Lana Pačkovski – stalno joj spašavam sezone ali ona to na terenu i vrati, da je nema trebalo bi je izmisliti.
 • 7. Anita Perko – donijela pozitivan bosanski šarm i dobru vibru.
 • 8. Anja Perko – ako nastavi ovakvo sa teretanom i prehranom, slijedeće sezone imam Tarzana u timu.
 • 9. Ivona Franić – najtrofejnija igračica ikad u našem klubu, cura ima osvojena 3 prvenstva i 4 kupa i drži klupski rekord u igranju na jednoj tekmi od čak 4 sekunde.
 • 10. Barbara Trehub ostvaruje svoj san i ide u Ameriku na faks kao igračica koja je uspjela sama sebi asistirati za koš i želim joj da što manje bude u depri.
 • 11. Lea Hajdin – igra stalno toplo-hladno, valjda je razlog tome preveliko druženje sa Franićkom.
 • 12. Ana Prugovečki – opet malo pohvala, izuzetno pristojna i odgovorna cura i šteta što nas napušta na kraju sezone.
 • 13. Dea Petrinčić – uspjela u 18 godini napokon odigrati utakmicu sa službenim zapisnikom.
 • 14. Maja Ramljak – zaštitni znak kluba. Zna ona šta mora napraviti za sljedeću sezonu da ne budem ljut.
 • 15. Katarina Trehub – o njoj mogu napisati romane, ali zadovoljit ću se samo sa 3 riječi – bolje ne komentirati.
 • 21. Stela Barukčić – bit će nešto od nje kad-tad, kad-tad, za dan-dva, možda tri…
 • 23. Tea Đikić – mama joj mora kupovati mjesto u ekipi zeljanicom. Najbolji kockar u ekpi.
 • 24. Nina Perić – dok joj mama radi dobre kolače  ima garantirano mjesto u timu ili zapisničkom stolu.
 • STRUKA PULE ČRNJA TOURS
  1. Trener Ivan Đukić – osim što je lako potkupljiv  pogotovo hranom, dobio je još sjedih dlaka na glavi i titulu dirigenata kulturno umjetničkog društva Pula Črnja Tours.
  2. Ivica Bolković – predsjednik i službeni predstavnik na utakmicama se trudio za dobru atmosferu, ali neka daje lovu i dalje i nikada ga nećemo mijenjati.
  3. Goran Mičanović – službeni predstavnik kluba uspio je ove godine ne posvađati se ni sa kim pa ni sa samim sobom na čemu mu čestitam.

Što se tiče ostvarenog plasmana, peto mjesto je uz deveto jedno od meni najdražih mjesta tako da je klupski cilj ispunjen. Čestitam svim timovima koji su se plasirali u play-off prvenstva i svima želim da osvoje prvo mjesto osim jednom klubu, ali ipak mi je moj prijatelj Kitin nekako najdraži i kad nije osovojio Kup, želim mu bar jedan trofej. Ovaj koji je ostao. Pozdrav i svim curama iz svih klubova, a ako neka želi doći u Pulu na jedan od fakultete neka nam se obavezno javi jer im možda možemo i pomoći u nekom obliku. Portalu želim uspješan rad i dalje i neka nas prati i dogodine.

Foto: Ivan Đukć, trener Pule Črnja Tours