Dubravi nisu pomogle ni prinove protiv Podravca Gigant

Ni novopridošle Amerikanke Tricia Principe i Stephanie Taylor ni Monika Vojvodić nisu uspjele Dubravi BLC donijeti prvu prvenstvenu pobjedu. Ni novi ojačani stručni stožer u kojem su, osim prvog trenera Zorana Jokića Tonči Miočić i Vladimir Ivanković.

Dubrava BLC – Podravac Gigant 67:78 (20:19, 18:31, 11:14, 18:14)

  • Dubrava BLC: B. Perić 1, Šuster 6, Boban -, Principe 21, Džafić 9, Vojvodić 9, Todorović -, Jerković -, Galušić 3, Taylor 18. Trener: Zoran Jokić
  • Podravac Gigant: V. Šimunić 20, Hrastić 5, P. Šimunić 13, Ćurić 1, Vinković -, Mihalić 0, E. Šimunić 18, Cik -, Dan. Bukovčan 17, Dij. Bukovčan 4, Kapitanić -, Krstanović -. Trener: Ivica Molnar

Forsirale su šut i Principe i Taylor ali ih on nije slušao. Taylor je bila najefikasnija i postigla 21 koš ali uz šut 5-19 za dva poena, 1-6 za tri poena i 8-9 s crte slobodnih bacanja. Taylor je utakmicu privela kraju sa double-double učinkom (12 skokova i 18 koševa) ali i njezin šut nije bio na visini (2P 5-16, SB 8-13). Monika Vojvodić dobro je pogađala trice (3-6) ali to nije bilo dovoljno za prvu pobjedu Dubrave jer su u redovima Podravca Gigant iznimno bile raspoložene sestre Šimunić (zajedno 51 koš) i sestre Bukovčan (21 koš zajedno). Sestre 72 koša od ukupno 78 Podravca.

Na klupi je uz trenera Jokića sjedio i Tonči Miočić u svojstvu pomoćnika, a o svom angažmanu u Dubravi Vladimir Ivanković je ekskluzivno za naš portal izjavio:

– Odgovarajući na poziv mog “vječnog suparnika” za pomoć da ostane u ligi, nisam mogao ostati po strani. Zoran i ja se znamo preko 25 godina, odigrali smo milijun utakmica u svim rangovima natjecanja u Hrvatskoj, posljednji put lani u ligi za prvaka A2 lige. Moj angažman u Dubravi je više “oko” Dubrave, odnosno pomoć u angažiranju dvije američke igračice i osnovnoj komunikaciji s njima. “Dule” je dovoljno kvalitetan i iskusan trener, koji će svoju kvalitetu pokazati tek sada, kad na raspolaganju bude imao kompetitivnu ekipu – ne treba mu “sufler” da mu govori šta da radi. Nadam se da će uz kompletan angažman igračica, trenera i ljudi oko kluba “Dubrava” opstati u ligi i slijedećih godina igrati zapaženu ulogu u hrvatskoj košarci. Ja ću uvijek pomoći koliko mogu, ali ne na klupi kao trener.

Foto: Dubrava BLC u novoj postavi / Snimio: Alen Vojvodić