Dubrava na krilima Ane Semren i Petre Benković na korak do A1 lige

Nakon što je trener Dubrave Zoran Jokić u Trnskom protiv Zagreba izveo svoju najbolju postavu i pobijedio izravnog konkurenta za ulazak u A1  ligu – ekipu Zagreba – ostaje mu još samo “osječki korak” da to i ostvari. Naime, u pretposljednjem 5. kolu A2 lige za prvaka, odnosno kvalifikacijske lige za ulazak u A1 ligu, košarkašice Dubrave BLC slavile su na gostovanju kod Zagreba 75:48 i tako došle na korak od ulaska u A1 ligu za što će im biti potrebna pobjeda kod Murse u posljednjem kolu. Za razliku od katastrofalnog poraza doživljenog prije dva dana od Kvarnera, protiv Zagreba je trener Dubrave BLC Zoran Jokić na parket izveo kompletnu ekipu uključujući i Anu Čačić. Nakon minimalne prednosti na poluvremenu (25:24) “Kraljice” su ključnu prednost napravila u trećoj četvrtini na čijem isteku je imala 12 razlike (51:39). U završnih deset minuta samo su povećale prednost do konačnih i uvjerljivih + 27.

Zagreb – Dubrava BLC 48:75 (7:18, 17:7, 15:26, 9:24)

  • Zagreb: G.Grizelj 2, Breber 2, Čić 0, Jerković 5, D.Grizelj 4, Bilić-Pavlinović 4, Rezo 13, Crnjak 0, Puntar 9, Soldo 1, Bjelobradić 8, Zdunić 0.
  • Dubrava BLC: Pleš 9, Čačić 6, Matić 2, Lujić -, Semren 20, Mihić 12, Džafić 4, Zovkić Prepelić -, Nenada 2, Markoci Čulo -, Jerković -, Benković 20.

Prvo ime utakmice bila je Ana Semren sa double-double učinkom (20 koševa i 16 skokova), potom Petra Benković sa 20 postignutih koševa. Katarina Mihić je postigla 12 kođeva, a Ana Čačić je uz 6 poena imala i 7 asistencija. Kod Zagreba Blaženka Rezo je ubacila 13 koševa.

Na ljestvici vodi Kvarner sa svih pet pobjeda, Zagreb i Dubrava imaju po dvije pobjede i tri poraza te posljednja Mursa sa jednom pobjedom i četiri poraza. U posljednjem kolu Dubrava gostuje u Osijeku kod Murse, a Zagreb u Rijeci kod Kvarnera koji je već A1 ligaš.

Foto: Sa jedne od kvalifikacijskih utakmica Dubrave BLC /ksz