Dubrava BLC novi prvoligaš

Košarkašice Dubrave BLC pobjedom kod Murse u Osijeku 75:60 osvojile su drugo mjesto u kvalifikacijama za A1 ligu i uz Kvarner iz Rijeke izborila nastup u prvoligaškom društvu slijedeće sezone. U utakmici gdje je mogla izgubiti susret do 18 koševa razliku ekipa Zorana Jokića od početka je kontrolirala igru i rezultat i na kraju stigla do pobjede, te uzvratila Mursi za poraz u Dubravi prije mjesec dana.

Mursa – Dubrava BLC 60:75 (18:26, 13:20, 11:12, 18:17)

  • Mursa: Pfeifer 14, Šola, Vujić 7, Blaževac, Mihaljević 2, Meštrović 14, Štrk 6, Privara, Matijević 10, Vuksanić 5, Obradović 2.
  • Dubrava BLC: Pleš 6, Matić 24, Lujić 2, Semren 19, Mihić 5, Nenada 4, Markoci Čulo 2, Zovkić Prepelić 2, Jerković, Benković 11, Perić.

Zoran Jokić, trener Dubrave: “Nije nam bilo lako igrati nakon domaćeg poraza od Murse, ali smo uspijeli u dvije ključne utakmice protiv Zagreba i Murse upisati pobjede i plasirati se u A-1 ligu gdje smo posljednji puta igrali u sezoni 2011/12. Uvjerljiv poraz koji smo doživjeli od Kvarnera sada se pokazao kao svrsishodan jer smo sačuvali glavne igračice od eventualnih ozljeda i umora jer smo samo dva dana poslije igrali protiv Zagreba. Čestitam cijeloj ekipi, našoj upravi i svima koji su vjerovali u nas. Hvala svim mojim igračicama bez kojih ne bi došli do ovog uspjeha i cilja. Već sutra krećemo u razgovore sa svojim igračicama isto tako i sa onima koje nas mogu pojačati. Hvala i upravi kluba i sponzoru BLC a posebno hvala Medveščaku, odnosno gospodinu Periću, na svemu što je napravio za naš klub.

Foto: Dubrava BLC novi prvoligaš / KSZ