Drugo kolo Premijer ženske lige Hrvatske

Nakon pobjeda na startu sezone košarkašice Zagreba i Medveščaka u subotu će međusobno odmjeriti snage u 2.kolu Premijer lige Sjever. Zagreb je nadigrao Plamen Požegu, a Medveščak je bio uvjerljiv protiv Murse. Utakmicu Medekica je obilježila sjajna Ana Petrak koja je ubacila 14 poena uz čak 16 asistencija.

  • Volim proslijediti loptu igračici, pa čak i onda kada to nije najbolja opcija. Sigurno da toliki broj asistencija ne bih imala da me suigračice ne prate i ne zabijaju poene u tim akcijama, tako da su te asistencije i pola njihovog posla – kaže nam Ana koja ističe zadovoljstvo nastupom cijele ekipe u subotnjoj pobjedi. S obzirom da smo od Murse izgubile na turniru u Požegi, jako smo zadovoljne kako smo odigrale, odnosno kako smo prije svega ušle u utakmicu i brzo otišle na veliku razliku. Napokon smo skoro bili u kompletnom sastavu, a nedostaje nam još Anđela Strize. Unatoč svemu imamo još jako puno prostora za napredak u igri, i da će kroz sljedeće utakmice biti sve bolje i bolje.
  • Gostovanje kod Zagreba je utakmica koja uvijek nosi epitet malog gradskog derbija. Zagreb je kvalitetna i rastrčana ekipa koju treba respektirati. Iza njih stoji iskusan trener Željko Ciglar koji vrlo dobro raspolaže kvalitetama svojih igračica i nastoji ih maksimalno iskoristiti. Nama je prvi cilj da budemo kompletni, a nakon toga da naša igra bude još i bolja nego protiv Murse što bi nam moglo jamčiti novu pobjedu. Pogreške koje smo radili protiv Murse želimo ispravljati već u ovoj utakmici – zaključila je Petrak.

SKUPINA JUG

  • Zadar: Zadar – KAŽL, 11. listopada 2020., Dvorana 3 SC “Višnjik”, početak u 19 sati
  • Dubrovnik: Ragusa – Pula Moviter, 10. listopada 2020., ŠD “Gospino polje” početak u 16 sati
  • Split: Split – Šibenik, 10. listopada 2020., SC Gripe, početak u 15:45 sati

SKUPINA SJEVER

  • Požega: Plamen Požega – Trešnjevka 2009, 11. listopada 2020., SD “Tomislav Pirc”, početak u 16 sati
  • Osijek: Mursa VROS – FSV, 10. listopada 2020., SD “Jug”, početak u 18 sati (Live stream: https://youtu.be/f90rMjOMeGs)
  • Zagreb: Zagreb – Medvešcak, 10. listopada 2020., ŠSD “Boško Božić Pepsi”, početak u 17 sati

Krešimir Galić/KSZ-ZAGREB

Foto: Ana Petrak (4), kapetanica Medveščaka