Druga utakmica Hrvatska – Crna Gora 67:59

I drugu pripremnu utakmicu seniorke Hrvatske dobile su večeras protiv Crne Gore, ali puno teže nego li prvu. Crnogorke su u odnosu na prvu utakmicu zatvorile hrvatsku kontru i puno teže je bilo doći do njihova koša i poentirati. Izabranice Jelene Škerović pružile su mnogo bolji otpor nego jučer.

Hrvatska – Crna Gora 67:59 (15:22, 17:14, 25:14, 10:9)

  • Hrvatska: Erjavec 0, Mašić 7, Periša 3, Begić -, Marić -, Slonjšak 8, Tikvić 3, Cvitković 2, Petrak -, Premasunac 6, Silov -, Dojkić 24, Tadić 2, Miletić 12, Hajdin -.
  • Crna Gora: Pašić 10, Živković 2, Aleksić 0, Raković 4, Mujović 18, Jakšić 6, Kovačević 9, Lazarević 6, Bigović -, Šćepanović 2, Leković 2, Drobnjak 0.

Crnogorke su tijekom prvog poluvremena bile stalno u prednosti, najviše u prvoj četvrtini 15:3. Božica Mujović je sa 18 poena bila najefikasnija, a 10 poena dodala je Jovana Pašić. Kod Hrvatske najefikasnija je bila Ivana Dojkić sa 24 poena, osam skokova i šest asistencija. Lea Miletić je pridonijela pobjedi sa 12 poena i 11 skokova. Kao i Hrvatska i Crna Gora će odigrati još dvije utakmice sa još jednim sudionikom EuroBasketa 2021, protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Lea Miletić, reprezentativka Hrvatske: “Drago mi je da smo pobijedile obje utakmice sa Crnom Gorom, ali mislim da su i jedna i druga utakmica bile velika škola za nas. Prva utakmica je pokazala da imamo veliki potencijal u ekipi, ali isto tako druga utakmica je pokazala da moramo znati da nismo mi reprezentacija koja pobjeđuje samom pojavom na terenu već velikim radom i zajedništvom. Moramo se pojačati u obrani i biti više disciplinirane u igri.”

Nina Premasunac, reprezentativka Hrvatska: “Cilj pripremnih utakmica je uigrati se, tako da smo dobro iskoristile ove dvije utakmice u kojima se pokazalo da smo na dobrom putu, ali se isto tako pokazalo da moramo više proraditi na prijenosu lopte, kontrolom ritma utakmice, te obrambenim zadacima. Volje i želje nam definitivno nije manjkalo, a današnja utakmica bila je nešto teža od jučerašnje jer smo početak utakmice otvorile lošije, a to nam je još jedna pouka kako moramo biti maksimalno skoncentrirane svih 40 minuta.”

Ivana Dojkić, kapetan Hrvatske: “S obzirom na jučerašnju veliku pobjedu danas smo malo preopušteno i sa lakoćom ušle u utakmicu. To je u početku rezultiralo za nas lošim rezultatom i smatram da nam se to u sljedećim utakmicama ne bi smjelo događati. Biti će protivnika i utakmica u kojima će se puno teže vratiti rezultat u našu korist, te iz tog razloga od prve minute trebamo glavom i tijelom biti u utakmici. Unatoč svemu, sretna sam da protiv neugodnog protivnika Crne Gore izlazimo sa dvije pobjede što je bitno za naše samopouzdanje i nastavljamo dalje u odličnoj atmosferi sa pripremama.”

ŽENSKA KOŠARKA

Foto: Hrvatska seniorska reprezentacija u Poreču na pripremama za EuroBasket 2021, svibanj 2021. /Snimio: HKS-FB