Druga utakmica finalne serije Zadar – Medveščak večeras na parketu Višnjika

Druga utakmica finalne serije za prvakinje Hrvatske u košarci igrat će se u Zadru večeras – četvrtak, 5. svibnja – u sportskoj dvorani na Višnjiku s početkom u 20 sati i 30 minuta. Podsjetimo Medveščak je prvu utakmicu, igranu u Zagrebu na Pešćenici, uvjerljivo dobio 87:50, a prvakinje Hrvatske postat će ona ekipa koja prva ostvari tri pobjede. Naslov košarkaških prvakinja Hrvatske brani ekipa Medveščaka.

  • 1. utakmica – Zagreb: Medveščak – Zadar 87:50  (1:0)
  • 2. utakmica – Zadar: Zadar – Medveščak (?)  Utakmicu će suditi: Davor Stojić iz Šibenika (prvi sudac), Marko Živaljić iz Splita i Frane Mjeda, također iz Splita. Opunomoćenik će biti Davor Modrić iz Zadra.

Interes za ovu utakmicu u Zadru je velik tako da se očekuju pune tribine i dobra utakmica. ŽKK Zadar se uoči ove utakmice na svojoj FB stranici obratio i publici porukom u kojoj stoji: “Pozivamo sve naše vjerne navijače da podrže naše cure, pozivamo naš Tornado koji nam je dao vjetar u leđa na utakmici protiv Trešnjevke. Unatoč porazu u prvoj utakmici protiv Medveščaka, cure i dalje pišu lijepu povijest, cure su i dalje najljepši dio kolektivnog ženskog sporta u Zadru i zaslužile su vašu i našu podršku!”

Inače, u ovoj sezoni to će biti četvrti susret ova dva kluba. Evo pregleda dosadašnjih ovosezonskih susreta:

  • A1 liga – Zagreb: Medveščak – Zadar 68:46 (25. listopada 2015.)
  • A1 liga – Zadar: Zadar – Medveščak 61:68 (30. siječnja 2016.)
  • A1 liga, završnica – Zagreb: Medveščak – Zadar 87:50 (30. travnja 2016.)

Foto: Patricija Bura u akciji / Snimio: Marin Sušić