Druga finalna utakmica Kvarner – Medveščak večeras u 20.30 u Rijeci

Ako Medveščak večeras pobijedi Kvarnera u Rijeci, došao bi na korak do obrane naslova prvakinja Hrvatske. Ako pak pobijede Riječanke, omjer međusobnih finalnih utakmica bio bi poravnat na 1:1, a serija bi dobila na neizvjesnosti. Ove dvije ekipe su ove sezone igrale četiri utakmice i sve četiri su dobile košarkašice Braslava Turića, koji nije krio zadovoljstvo kako je njegova ekipa odigrala prvu finalnu utakmicu u Zagrebu:

– Ova utakmica će biti nešto drugo. Kvarner je domaćin i bit će puno teže. U Zagrebu sno ipak malo prelagano pobijedili. Osobno se nadam da ćemo zaboraviti tu prvu utakmicu i ovu riječku odigrati na vrlo visokoj razini.

Pregled dosadašnji međusobnih susreta Medveščaka i Kvarnera:

  • Rijeka: Kvarner – Medveščak   46:60 (prvi dio prvenstva Hrvatske)
  • Zagreb: Medveščak – Kvarner   56:51 (drugi dio prvenstva Hrvatske)
  • Rijeka: Kvarner – Medveščak   55:60 (polufinale Kupa Hrvatske)
  • Zagreb: Medveščak – Kvarner  82:54 (prva finalna utakmica za prvakinje Hrvatske)
  • Rijeka: Kvarner – Medveščak  ? (druga finalna utakmica za prvakinje Hrvatske)

Kvarner je u prošloj utakmici tricama potopila Iva Borović (6-7) i sigurno je da će u  Rijeci dobiti posebnog “stražara”. No, Medveščakova najjača strana je igra u obrani gdje dominiraju Begić, Premasunac, Tikvić i Todorić. U prvoj utakmici nije zbog ozljede igrala Ana Vrsaljko, ali se sada vraća i uz u Zagrebu vrlo dobru Ivu Serdar te povratnicu nakon teške ozljede Almu Kovačević, bit će zanimljivih dvoboja ispod koša. Mogle bi odlučivati vanjske linije, a hoće li Kvarnerova Perić, Tomić, Živadinović, Čolić i druge biti uspješnije od Medveščakove Perić, Borović, Šeda, Džankić, Todorić, Majstorović, Radoš... – pokazat će večerašnja utakmica.

– Za nas je večerašnja utakmica ključna i ako se pokažemo u dobrom svjetlu i pobijedimo, sve je moguće – kazala je Snežana Čolić, koja je u Kvarner došla iz Turske preko Orduspora, nakon neslave epizode, u koji je došla iz beogradskog Radivoja Koraća. Ona, zajedno s Milanom Živadinović, daje poseban štih igri Kvarnera. Izborile smo finale doigravanja koje na početku sezone nije bilo ni u najluđim snovima. Finale je možda neočekivano ali zasluženo. Potrudit ćemo se danas. Najljepše bi bilo kada bi o prvaku odlučivala peta utakmica.

Druga finalna utakmica za prvakinje Hrvatske Kvarner – Medveščak igra se večeras na Kozali s početkom u 20.30 sati.

Foto: Duel Milane Živadinović i Ana-Marije Begić na prvenstvenoj utakmici u Rijeci / Snimio: Arsen Miletić