Domaće pobjede Orke i Vodica

Košarkašice Vodica i Orke uspješno su otvorile Ligu za prvaka Prve ženske lige, odnosno Ligu za popunu Premijer lige. U dvorani u Tisnom svladale su varaždinski Vindi sa 53:48 i tako osvojile prve bodove. Najefikasnija Vodičanka bila je Barbara Vunić sa 19 poena, pratila ju je Gina Nikola Pirjak sa 17 postignutih koševa, a 11 poena postigla je Jelena Babić. U redovima Varaždinki najbolja je bila Lara Brezovec sa 13 poena.

U drugom susretu Lige za prvaka Orka je sa 71:59 (13:13, 19:13, 23:12, 16:21) svladala Brod na Savi. Ovako su utakmicu vidjeli iz Broda na Savi: ” Bila je to utakmica u kojoj nas je ‘izdao šut’. Prva četvrtina je bila u egalu, no tada domaće preuzimaju inicijativu, podižu realizaciju, a naša preciznost pada. Kada je to tako onda je teško ostvariti pobjedu u ovako značajnim tekmama. Domaće cure su odigrale odličnu utakmicu i ostvarile zasluženu pobjedu. Ipak i u porazu su se dvije djevojke izdvojile, izvanredna Elena Peričić sa 24 poena i valorizacijom 27, koja iz utakmice u utakmicu pokazuje odličnu igru i svu raskoš svoga talenta, te njoj uz bok razigrana Ivana Krajina sa 10 poena i valorizacija 14. Kod svih ostalih brojke nisu bile dobre i ovu utakmicu treba što prije arhivirati i okrenuti se novim utakmicama jer liga je tek startala i još je puno izazova ali i mogućnosti pred Bensicama.”

Ljestvica nakon prvog kola Lige za prvaka prve ženske lige i popunu Premijer ženske lige Hrvatske izgleda ovako:

ŽENSKA KOŠARKA

Foto: ŽKK Brod na Savi poražen je u prvoj utakmici Lige bza prvaka Prve ženske lige i popunu Premijer ženske lige Hrvatske / žkkbns