Dolazi utakmica istine hrvatskih seniorki

Desetak dana još je do početka trećeg i posljednjeg kvalifikacijskog kruga za prvenstvo Europe koje će se sljedeće godine održati u Latviji i Srbiji. Prva utakmica koju igra Hrvatska 17. studenoga u sportskoj dvorani Vijuš na svojevrstan se način može nazvati utakmicom istine ove hrvatske reprezentaije. Samo nam pobjeda osigurava odlazak na smotru najboljih europskih reprezentacija, a na tom putu nam je ostala najveća i posljednja zapreka zvana Italija. Protivnik je za svaki respekt, međutim, naše djevojke su predvođene u prvom redu Marijom Režan, kapetanicom Antonijom Mišura i Ivanom Dojkić upravo protiv Italije, na gostujućem parketu u San Martinu di Lupari, odigrale briljantnu utakmicu i tako sačuvale izglede za plasman na EuroBasket 2019. godine. Izbornica Anđa Jelavić s djevojkama će na pripreme u tradicionalnu bazu u Slavonskom Brodu, a vjerujemo kako će sportska dvorana Vijuš još jednom biti dupke puna 17. studenoga navečer u 19 sati kad će započeti odlučujuća utakmica protiv Italije. Kao nekad protiv Francuske.

Drugu utakmicu u ovom završnom kvalifikacijskom ciklusu Hrvatska će igrati protiv Makedonije u Zaboku 21. studenog s početkom u 19 sati. Tog dana u 20.30 sati u talijanskoj  La Speziji igra se također u skupini H važna utakmica Italija – Švedska. Prije završnog trećeg kruga na čelu naše H ljestvice vodi Italija sa 3 pobjede i 1 porazom, koliko ima i drugoplasirana Švedska. Treća je Hrvatska sa 2 pobjede i 2 poraza, a četvrta Makedonija.

Prisjetimo se da su 32 europske reprezentacije ždrijebom svrstane u osam skupina i da će prvoplasirane po skupinama izravno ići na Europsko prvenstvo i šest najboljih drugoplasiranih. Preostala dva mjesta osigurana su za domaćine – Latviju i Srbiju.

Foto: S utakmice Italija – Hrvatska u San Martinu di Lupari / Massimo Feretti/fiba.com –