Dojkić: Ova situacija nam je oduzela još puno lijepih sportskih trenutaka

Iza Ivane Dojkić još je jedna vrlo dobra sezona u dresu mađarskog KSC Szekszarda. Sa svojim klubom došla je do finala kupa Mađarske u kojem je Szekszard poražen od Soprona, dok se u EuroCupu stiglo do 1/16 finala gdje se neprelaznom preprekom pokazala španjolska Lointek Gernika Bizkaia. Mađarski savez zbog cijelokupne situacije sa korona virusom  proglasio je kraj natjecanja za ovu sezonu te su tako Ivana Dojkić i Szekszard ostali bez prilike da se bore za trofej prvaka.

U 20 ligaških nastupa ove sezone prosječno je ostvarivala učinak od 13.4 koševa, 2.6 skokova, 4.3 asistencija, 1.5 osvojenih lopti i 0.3 blokada po susretu, dok je u EuroCupu  u 8 odigranih susreta prosječno ostvarivala učinak od 17.9 koševa, 4.3 skokova, 4.1 asistencija, i 2.5 osovojenih lopti po susretu. Evo što o sezoni iza sebe ekskluzivno za naš portal kaže Ivana Dojkić:

– Sezona ‘19-‘20 je bila za mene doista uspješna, uzimajući u obzir moj napredak i doprinos ekipi Szekszarda. Bilo je puno izazova i teških trenutaka, ali iz utakmice u utakmicu davala sam sve od sebe i pokušavala što više uživati na terenu. Ekipno gledajući, smatram da nam je ova situacija oduzela još puno lijepih trenutaka i uspjeha. Podizali smo svoj nivo igre iz dana u dan i sad kad se najbolje spremalo, najgori scenariji se dogodio. Ali sve se događa sa nekim razlogom pa tako i to. Smatram da ćemo iz svega ovoga izaći samo jači i pametniji. Isto tako, htjela bih spomenuti da smo u ovoj sezoni napravili veliki korak sa reprezentacijom koji meni osobno puno znači i ostavlja nas da razmišljamo o lijepim, svijetlijim danima hrvatske ženske košarke.”

Krešimir Dabić

Foto: KSC Szekszarda – mađarska ekipa naše reprezentativke Ivane Dojkić/