Dojkić odlična u porazu Spartaka

Jučer i danas igrane su utakmice najelitnijih europskih klupskih natjecanja – EuroLige i EuroCupa. Donosimo pregled nastupa naših košarkašica uz napomenu da se sljedeće kolo igra 1. i 2. studenoga. U trećem kolu od naši su pobjede ostvarili samo Marija Režan i njezin češki klub USK Praha te Emilija Podrug i Pieštanske Cajky.

EUROLIGA, 3. kolo

Treće kolo EuroLige u skupini A donio je susret ZVVZ USK Praga Marije Režan i CCC Polkovica Antonije Sandrić. Pobijedio je Prag na svom parketu 72:66. Prag se sa dvije pobjede i jednim porazom nalazi na trećem mjestu skupine A, a Polkowice za sada nemaju niti jednu pobjedu i na sedmom su, pretposljednjem mjestu u skupini A.

  • Marija Režan – igrala je 21:51 ali u ovoj utakmici nije bila na razini njezinih prethodnih igara. Nije je “slušao” šut pa je postigla tek 3 koša (2P 1-5, SB 1-2). Obranu je igrala mnogo bolje, napravila je 8 skokova, udijelila jednu blokadu i jednom izgubila loptu. Valorizacija 6.
  • Antonija Sandrić – slična je igračkog raspoloženja na ovoj utakmici bila i Sandrić koja je bila u igri 14:09 za koje je vrijeme postigla 4 koša (2P 0-2, SB 4-4) i valorizaciju 7 u kojoj su još njezina 2 skoka, 1 asistencija i dvije “ukradene” lopte.

U sljedećem, 4. kolu, češka ekipa Marije Režan  Prag gostuju kod Dynama Kursk, a Polkowice Antonije Sandrić dočekuju francuski Bourges. Utakmice se igraju 1. studenoga.

EUROCUP, 3. kolo

Olympiacos Mirne Mazić iznenađujuće je poražen od TTTRige 72:78, Spart&k Vidnoje Ivane Dojkić od poljskog Artega na svom terenu 81:88, Sepsi Ružice Džankić u gostima od Pieštanske Cajky Emilije Podrug 52:54, Keltern Carmen Miloglav od mađarskog DVTK u Miskolcu78:81 i Udominate Basket Ana-Marije Begić od moskovskog MBA 56:76.

  • Mirna Mazić – za 23:47 postigla je 3 koša jer nije imala šutersku večer (2P 1-6, 3P 0-1, SB 1-4). Imala je 5 skokova, 1 asistenciju, dala jednu blokadu a igru je napustila zbog pet osobnih pogrešaka. Valorizacija 1. Sljedeću utakmicu Olympijacos i Mirna Mazić igraju u gostima kod Gorzowa, a trenutno je u skupini A Olympiacos drugi sa dvije pobjede i jednim porazom.
  • Ivana Dojkić – odigrala je odličnu utakmicu i bila najbolja u redovima Spartaka koji je prvo poluvrijeme riješio u svoju korist ali su drugo poluvrijeme dobile Poljakinje i na kraju odnijele bodove iz Moskve. Dojkić je u valorizaciju 20 ugradila 15 postignutih koševa (2P 5-7, 3P 1-3, SB 2-3), 5 skokova, 4 asistencije, 1 izgubljenu i 2 osvojene lopte. Spartak je u skupini C posljednji bez pobjede, a u sljedećem, četvrtom, kolu Spartak dočekuje Udominate Basket.
  • Ružica Džankić – bila je prvi strijelac svoje ekipe sa 11 koševa (2P 4-10, 3P 1-3, SB 0-1) a postigla ih je za 27:36. Tri skoka i 1 asistencija, 1 izgubljena i 1 osvojena lopta. Valorizacija 6. Polako ali sigurno Džankić se nakon ozljede vraća, a u sljedećem kolu njena ekipa kao domaćin igra protiv poljskog Energa Toruna. Inače Sepsi je bez ijedne pobjede do sada na posljednjem mjestu D skupine.
  • Emilija Podrug – 22:33 provela je pod koševima. Postigla je 4 koša (2P 1-3, SB 2-2) i imala valorizaciju 10 koju je zaradila i sa 6 skokova, 5 asistencija, 4 izgubljene i 1 osvojena lopta. U skupini D Pieštanske Cajky su sa dvije pobjede i jednim porazom druge, a u 4. kolu dočekuje turski Hatay.
  • Carmen Miloglav – 13:07 provela je na gostujućem parketu u Miskolcu i postigla 3 koša (3P 1-2). Izgubila je 2 lopte i dobila pet osobnih pogrešaka. Valorizacija 0. Keltern i Miloglav su treći uskupini F sa jednom pobjedom i dva poraza, a sljedeće kolo gostuju u Mađarskoj kode ekipe PEAC Pecs.
  • Ana-Marija Begić – njezin Udominate doživio je prvi poraz u EuroCupu. Bilo je to u Moskvi od MBA 56:76. U blijedu igru švedske ekipe uklopila se i Begić koja je za  15:11 provedenih na parketu postigla 4 koša (2P 1-5, SV 2-2). Uz vidljivo slab šut za dva poena imala je 2 skoka i 1 asistenciju te jednu izgubljenu loptu što joj je donijelo valorizaciju 2. Udominate je sa dvije pobjede i jednim porazom drugi na ljestvici C skupine, a sljedeću utakmicu opet igra u Moskvi, ovog puta protiv Spartaka Ivane Dojkić.

Foto: Ivana Dojkić / fiba.com