Dina Šesnić: Znala sam da sam bila precizna, ali ne toliko

Dina Šesnić (Kvarner)
Dina Šesnić (Kvarner)

Nakon dve sezone Dina Šesnić (191 cm, 1987) se vratila u Hrvatsku i Jadransku ligu (MŽRKL) te se već u trećoj utakmici u dresu hrvatskog viceprvaka Kvarnera upisala u povijest ovog natjecanja. Trešnjevki je ubacila svih 11 šuteva za dva poena, pogodila i oba slobodna bacanja te tako bez promašaja brojala do 24. Bravo i veliki poklon za “stopostotnu” Dinu!

– Čestitke za naslov MVP 4.kola, novu pobjedu Kvarnera i posebno vašu gotovo pefektnu predstavu u Zagrebu. Kako ste doživjeli utakmicu koja je rezultatski bila odlučena već na poluvrijemenu i sve je izgledalo kao lagana pobjeda?

– Kako mislite “gotovo” perfektnu? Zezam se, naravno! Zahvaljujem se na čestitkama. Dobra igra je rezultat dobre pripreme za utakmicu. Pobjeda se možda činila laganom, ključnom se pokazala druga četvrtina u kojoj smo napravili veliku razliku koju smo uspjeli zadržati do kraja.

– Bez promašaja ste ubacili 24 poena i to je novi rekord jadranske lige. Dvice 11-11 kao i Anna Tolikova u sezoni 2011/12 za Čelik protiv Koraća (Ruskinja je tada promašila jednu tricu i dva slobodna bacanja) i sigurno nije jednostavno vezati 11 ubačaja već na treningu, a kamoli na utakmici. Je li to bila posebna večer, motiv ili su se jednostavno poklopile određene stvari?

– Svakako da je za ovakav rezultat potrebno da se poklope mnoge stvari. Cijela ekipa je zaslužna za dobru igru, ali zvijezde su, čini se, posebno bile naklonjene.

– Jeste li tokom utakmice, odnosno na kraju, bili svjesni, da ste pogodili sve šuteve?

– Ne! Nakon utakmice ušla sam u svlačionicu i dočekala me prijateljeva poruka da me od sada zove »stoprocentna Dina«.Tada mi se tek upalio kliker. Znala sam da sam bila precizna, ali ne toliko.

– Kvarner je odlično otvorio sezonu, iako je kasnio sa početkom priprema te su stizale vijesti o štrajku igračica. Kakvo je sada stanje?

– Jako dobro treniramo, atmosfera je odlična i mislim da se timski rad osjeti i na rezultatima.

– Dvije sezone ste već igrali regionalnu ligu. Sezonu 2011/12 s Partizanom, s kojim ste osvojili i prvenstvo Srbije, te slijedeću sa Vojvodinom. Uslijedile su dvije inozemne sezone i povratak u Hrvatsku. Kako se sjećate spomenutih MŽRKL sezona i zašto ste nakon Češke i Francuske izabrali Kvarner?

– Obje sezone su bile uspješne, sa puno ligaških pobjeda, no primjerice s Vojvodinom nisam htjela sudjelovati na Final-Fouru u Novom Sadu zbog iznimno nekorektnog ponašanja uprave kluba prema nama igračicama. Povratak u Hrvatsku? Kvarner je izazov kada je riječ o klubu koji sudjeluje u regionalnoj ligi i koji će se, nadam se, boriti za domače trofeje!

http://www.mzrkl.org

Foto: Dina Šesnić u prodoru pored košarkašica Trešnjevke / Snimila: Anna Ferlatti