Derbi Jadranske lige u Podgorici: Budućnost Volcano – Medveščak sutra u 18 sati

Najinteresantnija utakmica devetog kola Jadranske lige (MŽRKL) – skupina A,  odigrat će se sutra (četvrtak, 18. prosinca) u 18 sati u Podgorici između državnih prvakinja Crne Gore i Hrvatske. To je bez dvojbe derbi utakmica cijele Lige jer je Medveščak još uvijek, uz Athlete Celje u B skupini, jedina neporažena ekipa. Hoće li to ostati i nakon Podgorice vidjet ćemo sutra, ali nema nikakve dvojbe da će i jedni i drugi odigrati što najbolje mogu jer im je cilj plasman na završnicu ovog sve kvalitetnijeg regionalnog natjecanja.

Braslav Turić, trener Medveščaka: “Budućnost je team koji igra kvalitetnu košarku, sa nekoliko dobrih individualki koje su uklopljene u sustav obrane i napada. U Zagrebu smo odigrali neizvjesnu utakmicu do samog kraja. Očekujem da će tako biti i u Podgorici, te da ćemo opravdati epitet derbija.”

Trešnjevka 2009 ide na teško gostovanje u Celje kod apsolutnog favorita – ekipe Athlete Celje, koja ima visoke ambicije u Jadranskoj ligi. Ta utakmica se igra također sutra s početkom u 18 sati i 30 minuta.

Dean Nemec, trener Trešnjevka: “Nažalost, utakmica u Celju za nas dolazi u najgorem mogućem periodu jer nam je ekipa poharana bolestima i ozljedama. Niti jedna od organizatorica igre Rački, Plavljanin, Jordanić, pa čak niti nedavno priključena seniorkama Erjavec neće sutra moći igrati, neće biti niti Orešić, a pod upitnikom je i nastup Stojsavljević. Splet je to zaista očekivanih i neočekivanih okolnosti koje tendiraju sa provjerom Murphyjevog zakona i u takvoj situaciji možemo samo zazivati sreću da se splet nesretnih događanja ne nastavi i čekati kraj utakmice u kojoj ćemo se pokušati natjecati i pružiti svoj trenutni maksimu protiv očito u ovom trenutku bolje ekipe Celja. Razumljivo da ćemo pritom itekako razmišljati o predstojećoj subotnjoj utakmici sa Splitom u gostima u hrvatskoj A1 ligi, koja za nas u ovom trenutku ima puno veću natjecateljsku težinu.”

Foto: ŽKK Medveščak ide na teško gostovanje u Podgoricu / zenska-kosarka.com