Dedić iz Splita u A3 Basket Umeu, Zovko iz Njemačke u talijansku Serie A2

Naravno da nam je veliki hendikep odlazak Dedić, puno nam je značila i sigurno je bila u TOP 3 centra cijele lige. S druge strane mi je izuzetno drago zbog nje, bio sam joj trener u svim mlađim kategorijama dok je bila kod nas u Splitu, i kad se na ljeto vratila iz Zadra vidjelo se da je potpuno posvećena košarci. Odigrala je savršenu polusezonu i zaslužila inozemni angažman te joj želim svu sreću u karijeri – rekao nam je trener ŽKK Splita Boran Grgin

Još jedna hrvatska košarkašica otišla je iz Prve ženske lige u inozemstvo. To je centar Splita Nina Dedić (187-C-96) koja je potpisala za aktualne švedske viceprvakinje A3 Basket iz Umee. Dedić je poniknula u Splitu gdje je i započela igrati košarku. Igrala je u Zadru za tamošnji istoimeni prvoligaški klub, a odatle se vratila u ŽKK Split u kojem je odigrala izvrsnu polusezonu i dala veliki doprinos da Split bez poraza postane jesenski prvak Hrvatske. Prosječno je za 26 minuta igre u 11 utakmica za ŽKK Split postizala 14.7 koševa, 7.6 skokova, 1.2 asistencije, 1.1 ukradenih lopti i 0.7 blokova. Bila je članica hrvatske reprezentacije U20 na Europskom prvenstvu 2016. u diviziji B u Crnoj Gori.

Josipa Zovko (186-F-90) je raskinula ugovor s njemačkim Wasserburgom u kojem zbog ozljede nije odigrala niti jednu utakmicu Bundeslige i otišla u talijansku drugoligašku ekipu Orvieto. Prve košarkaške korake napravila je u ŽKK Splitu, a prvoligašku i drugoligašku košarku u Hrvatskoj igrala je za niz klubova – Croatiju 2006, Kvarner, FSV iz Rijeke i dubrovačku Ragusu. Jedno vrijeme igrala je u Bosni i Hercegovini za Čelik iz Zenice. Na Europskom prvenstvu za juniorke 2008. godine u Slovačkoj igrala je za reprezentaciju Hrvatske.

Foto: Josipa Zovko /koyer menagement – T.Vlašić