Dean Nemec: Stručni rad je najvažniji u Trešnjevci 2009

Košarkašice Trešnjevke 2009 u nekompletnom sastavu započele su pripreme za novu sezonu. Na prvim treninzima nedostaje nekolicina igračica koje su dobile odmor nakon kadetskog EP, a dio igračica je na maturalnim putovanjima.

– Uvijek nam je početak priprema po istom principu i praktički prije 1. rujna teško je okupiti cure u kompletnom sastavu. Priključili smo veliki broj igračica iz omladinskog pogona kao što su Žaja, Galunić, Laljek, Šijaković, Svorcina, te Perić i Jurić koje su i ranije bile u seniorskoj postavi. Vidjeti ćemo tko će se od njih nametnuti. Napustili su nas Clark, Strait, Bilikova, te Bilić (SAD) i Dobroslavić (završetak karijere). Okosnica ekipe je ostala i nju će činiti Muhl, Katavić, Pavić, Savić, Ujević, a više šansi u ovoj sezoni će dobiti Perić i Turkalj – kaže trener Dean Nemec koji nam je naznačio u kojem smjeru ide klub u novoj sezoni:

– Nemamo u planu dovođenje stranih igračica niti naših iskusnijih igračica. Odlučili smo i dalje ulagati u stručni rad u klubu gdje radi šest trenera i to će biti naša strategija u idućem periodu. Iskreno ukoliko bi i dovodili neke iskusnije igračice, onda bismo se trebali odreći kvalitetnog stručnog rada, a mislim da to nije put u kojem bismo mi i naša košarka trebala ići.

Zelene će prije početka Prve lige zaigrati u Regionalnoj ligi gdje prošle sezone nisu uspijele ostvariti pobjedu.

– Cure se vesele igranju u Regionalnoj ligi i mi kao klub smo htjeli ostati dio te priče odigravanja inozemnih utakmica. Prošle sezone smo u nekoliko utakmica bili blizu pobjede, a u nekima, kada smo bili nekompletni, doživjeli smo uvjerljive poraze. Bez obzira na sve ta liga curama puno znači u njihovom košarkaškom putu. Žao mi je što nemamo veću podršku za igranjem u toj ligi. Prva liga se smanjila na deset klubova što je dobro i nije dobro. Dobro je što će biti manji broj utakmica s većom razlikom, a nije dobro to što bsmoi mogli ostati bez košarkaških sredina kao što su Virje, Slavonski Brod i Osijek – ističe Nemec.

Trešnjevka 2009 sezonu otvara 9. listopada protiv Cinkarne Celje, nakon čega će uslijediti gostovanja u Prvoj ligi kod Plamen Požege i FSV-a u Rijeci.

Krešimir Galić/ksz-zagreb.hr

Foto: Dean Nemec na EP u Sarajevu / fiba.basketball.com