Dean Nemec pozvao Posušanku Andreu Marić u kadetsku reprezentaciju Hrvatske

Trener Dean Nemec mogao bi na prvenstvu Europe imati problema s visokim igračicama u kadetskoj reprezentaciji Hrvatske. Naime, Karla Vreš i Lorena Molnar, naše visoke igračice, su iz zdravstvenih razloga izvan kadetskog stroja. Anita Kelava ima manjih problema s kukom. Upravo zbog tih problema s visokim igračicama Nemec je posegnuo malo preko granice i pozvao u kadetsku reprezentaciju Posušanku Andreu Marić, članicu ŽKK Posušje, kluba koji je ove sezone osvojio titulu prvakinja Herceg Bosne. Andrea je rođena 1997. godine, a visoka je 192 cm i pravo je otkriće u ženskoj košarci.

Inače, kad su u pitanju ozljede drugih kadetkinja, Ivana Dojkić svoje probleme rješava za sada treninzima slabijeg intenziteta, a Dora Jordanić sanira ozljedu gležnja. No, kako još ima dosta vremena do početka europskog prvenstva u Bugarskoj, naše kadetkinje će biti spremne za europska nadmetanja. To su pokazale i nastupajući na Turniru pet gradova jučer i danas u Zagrebu na kojem su igrale i suvereno se njime sa četiri pobjede prošetale.

Foto: Marić, Jordanić, Belošević, Bilić, Mijatović, Slonjšak, Kelava i Kukolja nakon pobjede na Turniru pet gradova u Zagrebu / Snimio: R.R.Slonjšak

5 KOMENTARI

  1. Posušanka Marić sigurno putuje na EP.A nakon toga se priključuje Novom Zagrebu.Osim nje na EP će ići (ako ne bude nekih ozlijeda u sljedećih mjesec dana) sljedeće kadetkinje: Goleš,Jordanić,Silov,Dojkić,Šimunić,Slonjšak,Mijatović,Belošević,Dobroslavić,Kelava i Stojsavljević.Ovo još nije javno i službeno objavljeno,ali je tako.

  2. Ako će najviše love ali i dosta neizvjesnosti, birat će Novi Zagreb. Ako će mirnu i stabilnu sredinu i redovita primanja, izabrat će Medveščak. Ako će najviše napredovati, izabrat će Trešnjevku i Nemeca. Vidjet ćemo što će biti dalje…

  3. Znači otpadaju Trehub (Vinkovci), Kukolja (Novi Zagreb), Bilić (Trešnjevka ) i Bašić (Brod) i silom prilika Vreš (Trešnjevka) i Molnar (Podravac)?

  4. Da.Iako to trener još nije izjavio dovoljno je znati malo matematike da uspješno izračunaš koliko je 2+2:-))

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime