Danas započele pripreme seniorki Hrvatske u Slavonskom Brodu

Hrvatska seniorska reprezentacija danas se okupila u Slavonskom Brodu gdje će 13 košarkašica odraditi petodnevne pripreme uoči dvije utakmice drugog kruga kvalifikacija za europsko prvenstvo koje se 2017. održava u Češkoj. Na popisu izbonika Braslava Turića su: Marija Režan, Ivana Tikvić, Ana Lelas, Ana-Marija Begić, Jelena Ivezić, Shavonte Zellous, Iva Ciglar, Lana Pačkovski, Tea Buzov, Lea Miletić, Iva Borović, Ružica Džankić i Antonija Sandrić . Stručni stožer reprezentacije Hrvatske čine: izbornik Braslav Turić, pomoćni treneri Vladimir Englman i Ivan Meheš, doktor ženske reprezentacije Mislav Cimić, fizioterapeutkinja Ivana Hace i team manager Sandra Mandir.

Po dolasku u hotel Savus, slavonskobrodsku reprezentativnu oazu, održana je i tiskovna konferencija, na kojoj su govorili izbornik Braslav Turić, kapetanica Jelena Ivezić te team manager Sandra Mandir, članica HKS-ovog Stručnog stožera za žensku košarku.

– Bez obzira što ponovo nismo kompletni (Luca Ivanković neće nastupiti zbog upale tetive) vjerujem u dobar rad i rezultate u obje kvalifikacijske utakmice. O Francuskinjama ne treba trošiti puno riječi, ali bez obzira na njihovu snagu, nadam se našem maksimumu. Što se tiče druge utakmice s Nizozemkama u Osijeku, moramo im uzvratiti punom mjerom za prvi poraz u gostima, istaknuo je izbornik i glavni trener Braslav Turić.

– U utakmicu s Francuskom moramo ući sa 150 posto, jednostavno se baciti na koljena i pobijediti ih. Bez obzira na njihovu snagu, nisu nepobjedive. Ova utakmica je zapravo naša najvažnija utakmica. Pozivam Brođane da napune dvoranu i daju nam gromoglasnu podršku, rekla je Brođanka Jelena Ivezić, kapetanica naše reprezentacije.

Nekada prvo ime reprezentacije, jedna od pet najboljih na EuroBasketu 2011. u Poljskoj Sandra Mandir u ovoj reprezentativnoj akciji neće se pojaviti na parketu nego pored njega, po prvi put u svojstvu team managera reprezentacije.

– Malo je neobično biti s druge strane igračicama, ali nadam se da ću se na novu ulogu brzo naviknuti. Nema nepobjedivih, pa na tome moramo graditi svoj optimizam u utakmici s Francuskom, rekla je Mandir na press konferenciji.

Utakmica Hrvatska – Francuska igra se u subotu (20. veljače) u sportskoj dvorani Vijuš s početkom u 17.10 sati. Ulaz je besplatan, pa bi i to trebao biti dodatni motiv Brođanima, i ne samo njima, da Vijuš napune do vrha i navijanjem pomognu Hrvaticama, koje se uvijek rado vraćaju u njihov grad.

Foto: S današnje press konferencije / Snimio: Ivan Salantić