Danas u Dubrovniku Ragusa protiv Gospića potvrđuje naslov jesenskih prvakinja Hrvatske

ŽKK Ragusa – gornje red, s lijeva: direktor Stojan Kovačević, Marija Nenada, Kristina Benić, Katarina Popović, Ivona Bogoje, Anna Kovats, Mariela Petrović, trener Zdravko Kitin, čuče: Anela Matić, Katarina Zarač, Marija Pocrnjić, Jovana Vukoje, Carmen Miloglav i Matea Zarač – (Snimio: Tonči Vlašić)

Danas se s početkom u 16 sati igra prva utakmica 11. kola A1 košarkaške lige Hrvatske za žene između domaće Raguse i Gospića. Ovim susretom Dubrovčanke će zaokružiti prvi dio prvenstva najvjerojatnije pobjedom jer svaki drugi rezultat u Gospinu polju bio bi više od senzacije jer, objektivno, Gospić je najslabija prvoligaška ekipa Hrvatske što pokazuje i skor i pozicija na prvenstvenoj ljestvici. Evo svih parova posljednjeg jesenskog dijela prvenstva uz napomenu da je Zadar slobodan.

  • Ragusa – Gospić (srijeda, 17.12., Gospino polje, 16.00)
  • Croatia 2006 – Novi Zagrebetvrtak, 18.12., Pešćenica, 20.15)
  • Split – Trešnjevka 2009 (subota, 20.12., Gripe, 16.00)
  • Šibenik – Kvarner (subota, 20.12., Baldekin, 18.00)
  • Medveščak – Rockwool Pula (nedjelja, Zagrebački velesajam, 21.12., 18.00)

Zahvaljujući činjenici da je zagrebački Medveščak u prošlom (10.) kolu u derbiju na Kozali pobijedio Kvarner i nanio mu prvi prvenstveni poraz, Ragusa, koja je je bila slobodna u tom kolu, ostala je na vrhu Prve ženske košarkaške lige Hrvatske. Večerašnjom pobjedom Dubrovčanke mogu započeti slavlje osvajanja naslova jesenskih prvakinja. Ovaj uspjeh je još veći ako se zna, kako kaže trener Zdravki Kitin, da ekipu Raguse čine 90 posto cure iz Grada. On neće danas na raspolaganju imati najjači sastav, ali nitko ne očekuje senzaciju nego pobjedu Raguse i osvajanje naslova jesenskih prvakinja.

Foto: ŽKK Ragusa – pobjeda protiv Gospića i slavlje može početi / Snimio: Tonči Vlašić / dubrovački.hr