Danas u 18.45 Hrvatska protiv Poljske

Za europsku reprezentativnu poziciju od 9. do 12. mjesta danas će prve utakmice odigrati Hrvatska, Poljska, Italija i Srbija. Najprije Hrvatska – Poljska (18.45) pa potom Italija – Srbija (21). Pobjednici iz ove dvije utakmice igrat će za 9. mjesto u Europi, a poraženi za 11. Je li to odraz realne slike snage naše reprezentacije ili nije dalo bi se raspravljati. U svakom slučaju prema prikazanim igrama reprezentacije Španjolske, Mađarske, Njemačke i Latvije svijet su za sebe u odnosu na druge. Kategorija – sam vrh europske juniorske košarke u koji svakako spada i Belgija koja je očitom naivnom pogreškom svoje igračice izgubila protiv Španjolske 72:73. Samo “pola koša razlike”. Stoga vjerujemo kako imaju snage biti barem peti u razigravanju sa Francuskom, Češkom i Rusijom što bi im donijelo nastup na Svjetskom U19 prvenstvu, a što igrom i kvalitetom i zaslužuju. Vrlo ugodno iznenađenje je reprezentacija Latvije koja je za polufinalnu utakmicu protiv Njemačke eliminirala Rusiju. Evo kompletnih parova svih današnjih utakmica koje možete izravno pratiti na FIBA-inu službenom Youtube kanalu.

Tri reprezentacije ispadaju u B Diviziju, a koje će to biti odlučuju sljedeće utakmice:

  • Slovenija – Bosna i Hercegovina (14.15)
  • Irska – Švedska (16.30)

Poraženi sigurno ispadaju, a trećeg putnika za B Diviziju dat će međusobni dvoboj pobjednika ove dvije utakmice. U uvodu smo rekli koje se reprezentacije bore za plasman od 9. do 12 mjesta, a za plasman od 5. do 8 mjesta parovi su:

  • Belgija – Francuska (14.45)
  • Češka – Rusija (16.30)

Polufinalni parovi i kandidati za medalje i najviša postolja su Latvija, Mađarska, Njemačka i Španjolska. Među ovim reprezentacijama za sada se “kriju” nositelji zlatnih, srebrenih, brončanih medalja. Ali i oni koji će dobiti tzv. “drvenu” za četvrtu poziciju. U polufinalu se sastaju:

  • Španjolska – Mađarska (18.45) i
  • Latvija – Njemačka (21)

Pola odgovora na sva ova pitanja dat će današnji dan.

Foto: Lucija Kostić, naša najbolja juniorka na EP u Udinama / fiba.com