Danas startamo protiv Litve u 15 sati

Danas u 15 sati Hrvatska utakmicom protiv Litve započinje Eurobasket 2013. u Trelazeu u Francuskoj. Sve tri ostale ekipe u našoj su skupini jake, a prva utakmica mogla bi nam dati dosta odgovora. Izbornik Stipe Bralić, nakon prestanka igranja Sandre Mandir i izostanka Mirne Mazić, napravio je jednu blagu i tihu  “smjenu generacije”. U svemu tome treba imati na umu da Anđa Jelavić još uvijek nije zaliječila koljeno ali će njeno iskustvo, nazočnost  i kapetanska uloga biti motivirajuće za ekipu:

“Sretna sam da se s ovim curama nalazim na Eurobasketu i bit ću zadovoljna ako mognem izdržati pet-šest minuta po utakmici. Međutim, to nije važno, nije važno tko igra, važno je da pobjeđujemo -, rekla nam je Anđa Jelavić.

U reprezentaciji, u odnosu na njeno olimpijsko izdanje, tri su debitantice – Monika Bosilj, Matea Vrdoljak i Kristina Benić, koje prvi put igraju na ovako važnom i teškom natjecanju. Vjerujemo kako neće biti impersionirane time nego nadahnute da, iako debitantice, pokažu svoje najbolje izdanje.

O protivnicama izbornik Bralić kaže: “Po mom mišljenju prva utakmica protiv Litve je i naša najveća šansa. Prva utakmica je uvijek bitna, jer pobjeda donosi samopouzdanje za sljedeće dvije. Napravit ćemo sve da pobjedimo tu prvu utakmicu. Bjelorusija je čak i najjača reprezentacija u skupini. Čehinje su aktualne viceprvakinje svijeta, nismo s njima dobro prolazili ni na EP ni na OI, dosta su jaka ekipa. Litva je tu nešto slabija, ali ipak kažem ako igramo dobro u našem stilu igre, ako igramo brzo s dobrim pasom, dobrim šutom mislim da možemo pobijediti svakoga.”

Foto: Hrvatski izbornik Stipe Bralić

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime