Danas protiv Češke za drugo mjesto u skupini

Hrvatska će nakon poraza Litve od Češke proći u slijedećeu fazu Eurobasketa 2013. no današnja utakmica protiv Češke igra se za drugu poziciju u skupini što nije ni malo nevažno. Bolja pozicija i eventualna pobjeda protiv Čehinja, koje su nam uvijek očitavale lekciju, bio bi uspjeh jer bismo s pobjedom prenijeli dva boda u slijedeću fazu natjecanja u kojoj skupina A i B formiraju novu sa šest ekipa, a C i D također drugu skupinu od istog broja sudionika. Nije ni malo nevažno za dalji tijek natjecanja hoće li Hrvatska startati s dva prenesena boda ili pak nijednim.

Češki trener Lubor Blažek ima veliki hendikep ozljedom za njegov koncept igre važne košarkašice Jane Vesele, no koga nema bez njega se jednostavno mora. Međutim, češka ekipa sastavljena je od vrlo iskusnih internacionalki i poznatih igračica kao što su Michaela Zrustova (1987., 186 cm), Veronika Bortelova (1987., 169), Petra Kulichova (1984.,198), Ilona Burgrova (1984., 196) i one su nositeljice igre reprezentacije Češke. Bit će to teška utakmica tim više što reprezentacija Hrvatske nije nikada pobijedila Čehinje. Prisjetimo se na Olimpisjkim igrama u Londonu 2012. Češka nas je dobila čak 19 koševa razlike (89:70) i od te ekipe na Eurobasketu osam je igračica. Srećom nema Eve Viteckove, češke ženske košarkaške institucije, ali su tu uvijek opasne Katerina Elhotova i Ilona Burgrova, koje su nam na Olimpijadi u Londonu ubacile 20, odnosno 19 koševa.

Hrvatska ima problema sa defanzivnim skokom što je pokazala utakmica s Bjelorusijom i misle li se prenijeti bodovi u slijedeći krug natjecanja skok će se morati znatno popraviti, tranzicija također kao i postotak šuta. Bit će to teška utakmica u kojoj će Hrvatska morati igrati najbolje što zna i može misli li se domoći bodova protiv vrlo jakog i neugodnog protivnika. Utakmica je na rasporedu u 18.30 sati u Trelazeu.

Foto: Jelena Ivezić igrala je na OI London 2012 gdje su nas Čehinje dobile 89:70 / / Foto: FIBA Europe / Herve Bellenger

 

 

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime