Danas majstorica Plamen – Ragusa: Subota za ispisivanje povijesti

Večeras od 19 sati se u požeškom Grabriku zaista piše povijest sporta grada na Orljavi. Nikada Požega nije imala prvaka države u kolektivnom sportu, nikada zapravo nije bila niti blizu. Po prvi put u povijesti u sljedećoj sezoni čitava županija neće imati trećeligaša u nogometu, u kolektivnom sportu prvoligaši su samo još stolnotenisači. Slavonija i Baranja su u 32 godine samostalnosti imale prvaka samo u ženskom nogometu. Košarkašice Plamena mogu biti druge!

Dakle, večeras se u Grabriku igra majstorica za prvakinje Hrvatske između Plamena i dubrovačke Raguse, aktualnih prvakinja. Krenulo je po Plamen naopako, u prvom susretu izgubio je prednost domaćeg terena, pa je u Dubrovniku pao bez puno borbe i sve se činilo kao – gotovo. No onda slijedi veliki preokret, plus 32 pobjeda u drugoj domaćoj utakmici, pa slavlje u zadnjoj sekundi u Dubrovniku i vraćanje serije u Požegu.

Iako su Plamene u doigravanje krenule kao prva ekipa, Ragusa je svakako bila favorit broj jedan za titulu, a kada su pobijedile u Požegi sav teret se natovario na njihova leđa,  a i nakon izjednačenja na 2:2 stoji kod Raguse. U slučaju pobjede Raguse i obrane naslove svi će to shvatiti kao nešto normalno, nakon povratka od 0:2 Plamene su sve napravile, one zaista nemaju što izgubiti. S druge strane u Dubrovniku se već dvije godine u žensku košarku ulaže velik novac, imali su dobivenu seriju, ako to prokockaju sigurno će podno Srđa biti puno pitanja i za vodstvo kluba i za trenericu i za ekipu. Sportski pritisak i imperativ su sigurno na strani gošći. Ono što će tiskati domaće je publika koja će sigurno gotovo do kraja napuniti dvoranu. Nisu dobro reagirale u toj situaciji u Kupu, ali sada imaju iskustvo više, u punim tribinama moraju prepoznati podršku, ali moraju i svojim prije svega pristupom isprovocirati gledatelje da se uključe u utakmicu, da budu glasni, da ne presjede utakmicu nego daju pravi impuls ekipi da da i više nego što objektivno može.

Kratak igrački kadar sigurno je veliki problem za Plamen, ovo je vjerovali ili ne okruglo 50 službena utakmica za Plamen u ovoj sezoni. Ragusa ih ima 20-ak manje! No, ovo su utakmice koje se igraju “na jednoj nozi”, nema tu umora ni ozljeda, sve na glavu pa kako bude!

Slavonci poručuju: “Još jednom pozivamo sve ljubitelje sporta da danas hodočaste u Grabrik, pomognu Plamenima, ali i sami se upišu u povijest. Ovo je utakmica o kojoj će se pisati u povijesnim almanasima slavonske Atene! Grabrik, 19 sati!”

A s kakvim očekivanjima Ragusa ide u Požegu možete pročitati ovdje. Sve upućuje na lijepu sportsku priredbu koju ne bi trebalo propustiti.

SPORTALO.HR

Foto: Prilika Plamen Požege za povijesni uspjeh/sportalo.hr