Danas kreće završnica prvenstva Hrvatske za juniorke

Stari vrsni organizator poluzavršnica i završnica prvenstava Hrvatske, pitomo podravsko mjesto Virje, zajedno sa Đurđevcem, opet je domaćin završnog turnira jednog prvenstva Hrvatske. Ovog puta onog za juniorski uzrast na kojem će sudjelovai osam ekipa podijeljenih u dvije skupine. U skupini A, koja se igra u Virju,  za prva dva mjesta koja donose polufinalne utakmice borit će se Šibenik, Podravac, Medveščak i Mursa, a u Đurđevcu (skupina B) Trešnjevka 2009, Brod na Savi, čakovečka Radost i Pula Črnja Tours. Kompletan raspored utakmica smo već objavili, a izraziti favorit ovog prvenstva je zagrebačka Trešnjevka 209 koja brani naslov. Imajući u vidu da su “trešnjice” juniorke igrale seniorsko finale i da su pune igračkog iskustva igranja ovakvih utakmica bilo bi pravo iznenađenje da se i u ovom uzrastu ne okite naslovom. Tako bi Trešnjevka ove sezone mogla biti prvakinjama Hrvatske u svim uzrastima osim u seniorskom gdje dominira Medveščak. Evo kakva očekivanja od ovog prvenstva imaju treneri svih osam ekipa:

Stipe Bralić, trener Šibenika: “Na završnom turniru izraziti favorit je ekipa Trešnjevke, a sve ostale ekipe su tu negdje i teško je prognozirati konačan ishod. S obzirom kako se puno utakmica igra u zgusnutom i kratkom vremenskom periodu treba se nadati kako će sve igračice turnir završiti zdrave i trebat će mnogo umješnosti za doći do dobrog rezultata.”

Braslav Turić, trener Medveščaka: “Nadam se da ćemo u skupini sa Mursom, Podravcem i Šibenikom pokazati dobru igru i izboriti što bolji rezultat, bez obzira što ćemo možda biti i najmlađa ekipa na prvenstvu.”

Dean Nemec, trener Trešnjevke: “Na juniorsko prvenstvo dolazimo kao favoriti. Od te uloge ne možemo pobjeći s obzirom da smo sa istom ekipom bili u finalu seniorskog Prvenstva Hrvatske. No, natjecanje shvaćamo ozbiljno i sa respektom i poštovanjem prema svim protivnicima. Samo na taj način i uz našu kvalitetnu igru možemo šesti put zaredom do osvajanja juniorskog Prvenstva Hrvatske.”

Ivica Molnar, trener Podravca: “Bit će ovo težak i naporan turnir. Čestitam svim sudionicima na plasmanu i nadam se da ćemo uspjeti ući u polufinale turnira.”

Ivan Đukić, trener Pule: “Nikad nisam bio u Đurđevcu i pošto ne dolazimo kao osvajači nadam se da će nas picoki zaobići i da će moje cure ostvariti dobar rezultat, a to bi bilo da se plasiramo u polufinale. To se sigurno neće lako ostvariti ali vjerujem da moje cure to mogu napraviti i osvojiti to drugo mjesto u grupi pošto je prvo unaprijed već rezervirano za ekipu Trešnjevke. Mi dolazimo iz drevnog rimskog grada sa najljepšom arenom na svijetu i kako bi rekli rimski carevi jedva čekamo da domaćin kaže onu poznatu izreku: NEKA IGRE POČNU!”

Dražen Rimarčuk, trener Broda na Savi: “Sretni smo da smo sudionici ove završnice jer na taj način zatvaramo ovogodišnji uspješan krug natjecanja i rezultata u 6 mlađih kategorija. Budući je novi format natjecanja očekujemo naporno i uzbudljivo natjecanje, a svim sudionicima čestitamo na plasmanu.”

Matija Terek, trener Radosti: “Čestitke svim sudionicima na plasmanu na završni turnir za juniorke. Mislim da je ŽKK Radost daleko najmlađa ekipa na ovom turniru, ali svejedno ćemo se boriti i uživati na ovom košarkaškom vikendu. Ovo je nagrada za rad i treniranje cijele godine. Svim sudionicima želim „fair play“ borbu, a neka pobijedi najbolji i najs(p)retniji.”

Vedran Sokol, trener Murse: “Naša ekipa je vjerojatno najmlađa ekipa na završnom natjecanju. Isto tako i ekipa  smo sa najmanje iskustva u natjecateljskom smislu. Ovdje smo da skupimo iskustvo za slijedeća natjecanja, koja su sigurno pred ovom talentiranom generacijom mladih košarkašica Murse.”

Tihomir Begić

Foto: Trešnjevka 2009, izraziti favoriti u juniorskom uzrastu /Snimio: Marin Sušić