Danas kreće doigravanje za prvakinje Hrvatske

Utakmicama u Dubrovniku i Zagrebu danas kreće doigravanje za košarkaške prvakinje Hrvatske. Naslov brani dubrovačka Ragusa koje se u ovoj sezoni već uspjela okititi naslovom pobjednica Kupa Hrvatske za košarkašice “Ružica Meglaj-Rimac” kojeg su iz vitrina Trešnjevke 2009 preselile u svoje u grad podno Srđa. Teže od očekivanog u finalu protiv Trešnjevke 2009 koja je uistinu pravi košarkaški fenomen u Hrvatskoj. Prisjetimo se da su trener Dean Nemec i njegovi suradnici odgojili gotovo ekipu mladih košarkašica koja je otišla preko velike bare igrati sveučilišnu košarku, ali unatoč tome Trešnjevka 2009 uvijek odlično selektira, odgoji i izbaci neke nove klinke koje i te kako znaju zagorčati život svojim protivnicama. Predvođeni iskusnom Lanom Pačkovski, Trešnjevkine mlade košarkašice (najmlađe u Premijer ženskoj ligi) znaju i imaju puno toga reći na domaćim parketima – od motviranosti, od požrtvovnosti ali i od košarkaškog znanja kojeg su stekli i pokazali cjelokupnoj hrvatskoj javnosti u finalu Kupa. Možda i nije popularno prognozirati, ali imajući sve u vidu realno je očekivati još jedan susret Raguse i Trešnjevke 2009. Ragusa potpuno oporavljena i Trešnjevka s mladim i ambicioznim snagama. Bit će to opet zanimljive utakmice.

Trešnjevkine košarkašice koje još uvijek grade svoje košarkaške i akademske karijere u USA ili zarađuju svoj kruh igrajući u Europi/ fbtrešnjevka

Prednost domaćeg terena imaju Ragusa i Trešnjevka 2009, kao prvoplasirana i drugoplasirana ekipa ligaškog dijela natjecanja, pa se prve polufinalne utakmice u seriji od dvije dobivene igraju u Dubrovniku i Zagrebu. Druge utakmice igraju se u Zagrebu i Splitu, a eventualne treće opet u Dubrovniku i Zagrebu. Parovi polufinala prvenstva Hrvatske za košarkašice, koje se igraju danas – 20. travnja 2023. godine – su:

  • Dubrovnik: Ragusa – Zagreb, SD Gospino polje, početak u 18 sati
  • Zagreb: Trešnjevka 2009 – KAŽL, Dvorana 3 Doma sportova, početak u 18 sati
Dubrovačka Ragusa brani naslov prvakinja Hrvatske i glavni je favorit za novi naslov

Ženska košarka

Foto: Trešnjevka 2009, finalist Kupa Hrvatske za košarkašice “Ružica Meglaj-Rimac” /fbtrešnjevka