Danas i sutra u Zagrebu završnica prvenstva Hrvatske za juniorke

U finalu izgubili od Novog Zagreba

Tijekom vikenda u Zagrebu će se održati finalni turnir prvenstva Hrvatske za juniorke godišta 96. i mlađe. U polufinalnim dvobojima sastat će se prvo Novi Zagreb i Šibenik, a potom Trešnjevka 2009. – Podravac Virje. Novi Zagreb i Trešnjevka, ako nastupe u punim sastavima i bez izostanaka, izraziti su favoriti u polufinalnim susretima i za očekivati je i njihovo finale. Evo satnice utakmica završnice:

Subota, 17. svibnja 2014.

  • Novi Zagreb – Šibenik (17.00)
  • Trešnjevka 2009. – Podravac Virje (19.15)

Nedjelja, 18. svibnja 2014.

  • Utakmica za 3. mjesto (13.00)
  • Utakmica za 1. mjesto (15.15)

U finalu nikad nije zahvalno predviđati, ali prema ovogodišnjim rezultatima favorit bi trebala biti Trešnjevka 2009. U Zagrebu su  bili prvaci u juniorskom i kadetskom uzrastu. Osvojili su na poluzavršnim turnirima kadetkinja i juniorki prva mjesta, a prvi su bili i u natjecanju Međunarodne ženske kadetske regionalne lige. Dakle, ovaj i slijedeći vikend Trešnjevka igra u mlađim kategorijama za sezonu sa stopostotnim učinkom u osvajanju prvih mjesta u svim natjecanjima kadetkinja i juniorki. Ova juniorska ekipa, pojačana sa samo dvije seniorke Plavljanin i Škara, u seniorskom natjecanju dijelila je u A1 ligi treće mjesto sa Pulom te su igrali finale Kupa Hrvatske Ružica Meglaj Rimac.

Za pretpostaviti je da će finale igrački obilježiti novo nadmetanje dvije naše najbolje mlade igračice Ive Slonjšak (Trešnjevka) i Ivane Dojkić (Novi Zagreb) iako će u finalu nastupiti i mnoge druge, koje treba zapamtiti, a već su i do sada svojom individualnom kvalitetom ukazale na igrački potencijal – Lana Rački, Anita Kelava, Tihana Stojsavljević, Andrea Marić, Dora Jordanić, Matea Tadić, Klaudija Dobroslavić, Patricija Bura, Klaudija Periša, Lorena Molnar, Valentina Šimunić… U cjelini bit će to revija naših najboljih mladih košarkašica u generacijama koje su u posljednje dvije godine na europskim prvenstvima bile među osam ili devet reprezentacija A Divizije.

Foto: Trešnjevka 2009 je favorit ali to treba još jednom pokazati na terenu / zenska-kosarka