Dana Šarić, sestra Darija Šarića, potpisala za Šibenik

Dana Šarić (13) s Begić, Tikvić, Pačkovski i Majstorović na EP A Divizije za kadetkinje u Grčkoj 2010. kada su postale viceprvakinje Europe

Nekadašnja hrvatska kadetska reprezentativka Dana Šarić, sestra šibenskog NBA-ovca Darija Šarića, potpisala je jednogodišnji ugovor s šibenskim prvoligaškim klubom pa će sljedeću sezonu pod trenerskom palicom Stipe Bralića braniti boje kluba u kojem je i poniknula.

Njezin najveći reprezentativni uspjeh svakako je naslov europskih kadetskih viceprvakinja iz Grčke  2010. godine (Kozani i Ptolomei) u generaciji Majstorović, Pačkovski, Begić, Tikvić, Džankić…. s kojima je igrala i u mlađim uzrasnim kategorijama zagrebačkog Medveščaka i osvojila niz državnih naslova u mlađim uzrasnim kategorijama. Dana je inače proteklih godina, paralelno sa studijem u Zagrebu, igrala košarku za Folku Borovje u Drugoj ženskoj ligi – klubu koji je igrao kvalifikacijsku ligu za ulazak u Prvu žensku ligu Hrvatske.

– Dana je postala naša nova članica. Potpisala je ugovor na godinu dana i drago nam je što će biti dio naše ekipe – izjavio je predsjednik ŽKK Šibenik Neven Periša.

Tihomir Begić

Foto: Dana Šarić s brojem 13 sa srebrenom europskom medaljom iz Grčke / fiba.com