Dan poslije: Akteri o finalu Kupa Ružice Meglaj Rimac

Patricija Bura bez dvojbe je bila prvo ime Medveščaka u završnici Kupa u Omišu. Dvije utakmice dva double-double učinka – protiv Omiša u polufinalu 14 skokova i 10 koševa, a u finalu protiv Trešnjevke 15 skokova i 17 koševa. Posebno je bila dominantna u napadačkom skoku koji je i bio prevaga. Uz napomenu kako je Omiš bio izvrstan domaćin ovogodišnje završnice Kupa, evo što o finalu dan poslije kažu Patricija Bura, Ana Lelas te dvojica trenera Braslav Turić i Dean Nemec.

Patricia Bura, ŽKK Medveščak: “Prije svega bih čestitala Trešnjevci na dobro odigranoj utakmici i otporu. Mi smo dobro krenule u utakmicu, ali dogodio nam se umor i pad koncentracije što se vidjelo najviše u drugom poluvremenu. Nedostajalo je malo snage, bili smo malo i pod pritiskom i to je sve rezultiralo takvom igrom. Za mene ovo znači puno, naravno to znači da moramo još raditi, truditi se jer se moramo i dalje dokazivati, ništa nije gotovo. Iduće godine isto pokazati, biti na visokom nivou i idemo dalje.”

Braslav Turić, trener ŽKK Medveščak: “I ja također čestitam Trešnjevci na jednoj jako, jako dobroj izvedbi. Pravili su nam poprilično probleme u tranzicijskoj obrani. Onog trenutka kad smo to uspjeli tako riješiti, onda je jedna europska igračica kao što je Ana Lelas koja je sjajna, preuzimala odgovornost u svoje ruke i držala je praktički Trešnjevku do samog kraja u egalu. Međutim, mi smo večeras isto imali briljantnu curu kao što je Patricija Bura sa 17 poena, devet skokova, odnosno valorizacijom 28 – ona je vjerojatno bila ta prevaga s kojom smo večeras pobijedili ovu utakmicu. Sada čekamo taj Final Four da vidimo koje su stvarne vrijednosti i Trešnjevke i nas.”

Ana Lelas, ŽKK Trešnjevka: “Čestitam ekipi Medveščaka na zasluženoj pobjedi, mislim da smo se dobro i ravnopravno držale s obzirom da smo se vratile sa -14 na poluvremenu i mislim da smo pokazale da možemo igrati. Nažalost, neke greške na kraju, pogotovo u obrambenom skoku su nas koštale pobjede, ali to nam je samo motiv da smo na dobrom putu. Od početka utakmice, odnosno od početka sezone do danas smo puno toga napravile i mislim da je to samo motiv da nastavimo u istom ritmu, da nastavimo s radom jer znamo naš put, naš cilj. Bez obzira što je ovo srebrna medalja, mislim da je za ove cure i stručni stožer ŽKK Trešnjevka – srebrna medalja zlatnog sjaja.”

 Ana Lelas je na četiri sekunde do kraja, kod rezultata 73:70 imala dva slobodna bacanja, jedno je pogodila, a drugo promašila. Evo kakav je bio dogovor između ekipe: “Moram priznati da sam ja preuzela odgovornost bez dogovora s trenerom, da promašim to slobodno bacanje. Dogovorila sam se s curama da idemo na skok. Mislim da su nas dva slobodna bacanja prije koštala rezultata – jedno moje i jedno Karle Erjavec, s ovim zadnjim trećim. To je, izračunajte, naša pobjeda, ali sad je teško govoriti što bi bilo kad bi bilo. Mislim da smo se ravnopravno nosile s njima i ja sam stvarno ponosna na ove cure i na njihovu izvedbu. Mislim da smo dale sve od sebe, ali naravno tu ima još dosta mjesta za napredak.”

Dean Nemec, trener ŽKK Trešnjevka 2009: “Mislim da smo odigrali utakmicu u kojoj smo dali sve od sebe. U ovom trenutku smo odigrali najviše što smo mogli. O pobjedniku je odlučio prvenstveno njihov napadački skok, odnosno problemi u našem obrambenom skoku. To je izvrsna mlada ekipa s kojom je teško raditi upravo te poslove u igri, mi smo pokušali to, ali znamo za tu slabost. Pokušali smo to ranije riješiti treninzima, međutim puno je tu stvari. S Medveščakom smo prije par mjeseci igrali i izgubili od iste te ekipe 60 razlike da bi se danas u egalu borili za naslov, mislim da moram biti zadovoljan, nemam što drugo reći. Da smo osvojili bilo bi to veliko iznenađenje, oni su bili favoriti, starija su ekipa, kvalitetnija u ovom trenutku. Nama ostaje da radimo i nadam se da ćemo doći u priliku igrati s njima u finalu Prvenstva Hrvatske.” (hks)

 Foto: Trešnjevka 2009 – ekipa čije vrijeme tek dolazi/zkktresnjevka.com