Damir Rajković, trener koji je preporodio igru Kvarnera

Damir Rajković. Trener ŽKK Kvarner ponudio je A1 hrvatskoj košarkaškoj ligi, zajedno sa svojim košarkašicama, jednu novu dimenziju i novu kvalitetu. Nakon devet kola nepobjedivi su u najboljoj ženskoj košarkaškoj ligi Hrvatske. Sa stopostotnim učinkom dočekuju aktualne prvakinje Hrvatske, ekipu Medveščaka iz Zagreba. Bio je to povod da uoči derbija nakratko porazgovaramo.

– Što se to promijenilo u Kvarneru u odnosu na prošlu i dosadašnje sezone? Napravili ste znatan napredak i lider ste prvenstva? Jedina ste neporažena ekipa u A1 ligi Hrvatske.

  • Teško mije reći što se promijenilo u odnosu na prošlu sezonu. U ovu sezonu krenuli smo 1.9. te u hodu slagali ekipu i stvarali konture igre. Svakako smo dobili ekipu koja ima zajedništvo i koja je tokom prvenstva shvatila da vrijedi više od borbe za opstanak. Što se tiče neporaženosti ona godi, no svjesni smo da će doći i porazi. Važno je da sada znamo da možemo parirati i najboljim klubovima u ligi, nepoznanica je Medveščak s kojim igramo sutra, što nam daje novu spoznaju da smo na pravom putu stvaranja kvalitetne ekipe.

– Što očekujete od subotnjeg derbija Kvarner – Medveščak?

  • Subotnji susret donosi nam prvaka  Hrvatske te ekipu koja je daleko uigranija od nas i pokrivenija na svim pozicijama te dolazi kao favorit, bez obzira na dva poraza jer treba gledati i rezultate Medveščaka u regionalnoj ligi koji su impresivni. Nama predstavlja veliki hendikep neigranje A. Kovačević radi povrede. Nastojat ćemo prikazati sve što znamo kako bi učinili susret što kvalitetnijim i zanimljivijim.

– Kako ocjenjujete našu A1 ligu i što mislite koje četiri ekipe su najbliže doigravanju, ako to nije još rano govoriti?

  • Sigurno je da naša liga ima određeni potencijal i da ima stvarno talentiranih igračica no stvar je vremena i kvalitetnijeg treninga koji će u budućnosti proizvesti još bolje i kvalitetnije igračice. Prvi dio sezone je pokazao koje ekipe mogu pretendirati na prva četiri mjesta no još je prerano govoriti koje su to.

Foto: Damir Rajković, s Kvarnerom bez poraza u A1 ligi / sportcom.hr