Damir Rajković se zahvalio na mjestu trenera kadetske reprezentacije Hrvatske

Uspješni trener Kvarnera iz Rijeke Damir Rajković, koji je puno toga dobroga donio u riječku žensku košarku, bio je od strane Hrvatskog košarkaškog saveza imenovan za trenera kadetske reprezentacije Hrvatske koja ovog ljeta nastupa na Europskom prvenstvu A Divizije, što će se od 3. do 23. kolovoza igrati u portugalskom gradu Matosinhosu. Međutim,  mjerodavnima je uputio dopis koji prenosimo u cijelosti:

Poštovani, ovim putem se zahvaljujem na ukazanom povjerenju i koristim priliku da objasnim svoje razloge zašto ne mogu vršiti obaveze izbornika kadetske reprezentacije Hrvatske.

U žensku košarku vratio sam se 01.09.2014. godine, nakon dvadeset dvije godine, kada sam preuzeo seniorsku ekipu ŽKK Kvarner iz Rijeke. Nemam dovoljna saznanja o mlađim kategorijama u ženskoj košarci i nisam, u ovom trenutku, relevantna osoba koja će iste voditi na Europsko prvenstvo. Osim navedenih, imam svoje poslovne, privatne i klupske obaveze i nisam u mogućnosti pratiti pripreme i rad u reprezentaciji. Mislim da sam prije donošenja i objave odluke o izborniku, trebao osobno biti informiran o tom prijedlogu.

Zahvaljujem na razumijevanju i želim puno uspjeha kadetskoj reprezentaciji na predstojećem Europskom prvenstvu. Sportski pozdrav, Damir Rajković.

Podsjetimo, trener ŽKK Kvarnera Damir Rajković Kvarner je doveo od završnice Kupa Hrvatske, potom je sinoć u polufinalnoj utakmici završnice prvenstva Hrvatske u Dubrovniku zabilježio gostujuću pobjedu nad Ragusom i ima velike izglede da riječka ekipa igra finale prvenstva Hrvatske.

Foto; Damir Rajković preporodio je riječku žensku košarku / Arsen Miletić