Cvitković i Pavić na pobjedničkom postolju u Njemačkoj

Rutronik Stars Keltern, prvakinje Njemačke u setoni 2020/2021 – Cvitković (10), Pavić (9) /rutronikstarskeltern

Rutronik Stars Keltern novi je prvak Njemačke. U finalnoj seriji pobjedili i su GiroLive Panthers Osnabruck rezultatom 3:0, a u trećem dvoboju odigranom jučer slavili su rezultatom 95:69. Utakmica je bila lišena bilo kakve rezultatske neizvjesnosti. Domaća ekipa od starta se nametnula i razlika u kvaliteti između dva tima bila je jasno vidljiva, te je jedino pitanje  bilo kojom razlikom će Keltern na koncu slaviti.

Domaćina je do pobjede predvodila Krystal Vaughn sa 19 postignutih poena, 12 je ubacila Jasmine Thomas, a po  9 Tayler Michelle Mingo i Sanja Mandić, dok su naše košarkašice Josipa Pavić i Andrijana Cvitković u pobjedu svog tima ugradile po 7 poena. Jučerašnjom utakmicom spušten je zastor na ovu sezonu koja je za Rutronik Stars Keltern bila iznimno uspješna sa 3 osvojena trofeja. Pored titule prvaka osvojena su i dva kupa Njemačke – onaj za 2020. i 2021. godinu.
Rutronik Stars Keltern – GiroLive Panthers Osnabruck 95:69 (3:0)
  • Andrijana Cvitković (Rutronik Stars Keltern)- 15:02 min.(7sk, val.14) – 7p (2P 2-2, 3P 1-1)
  • Josipa Pavić (Rutronik Stars Keltern)- 13:25 min.(5sk, 1ol, 1il, val.9) – 7P (2P 3-6, SB 1-1)
Andrijana Cvitković (Rutronik Stars Keltern): “Cijele sezone pripremale smo se za ovaj trenutak, za finale playoffa i osvajanje prvenstva Njemačke. Sinoć smo to i uspjele, s trećom pobjedom protiv Osnabruka postale smo prvakinje Njemačke. U najbitnijoj utakmici sezone, sve cure su bile spremne. Ovo nam je bila treća utakmica u pet dana i znale smo da bez obzira na umor i iscrpljenost, ovo je bila naša prilika da zgrabimo prvenstvo Njemačke i završimo sezonu s pobjedom na domaćem terenu. Teško je opisati taj osjećaj euforije i veselja kada ostvariš nešto za što si se mjesecima žrtvovao, radio i ulagao, ali jedno je sigurno, ova ekipa i uspjeh će biti nešto što ću zauvijek pamtiti.”
Josipa Pavić (Rutronik Stars Keltern): “Kakva sezona iza nas. Trostruke prvakinje Njemačke ove sezone. Dva puta osvojen Kup Njemačke i sada osvojeno prvenstveno kao šlag na torti. Jako sam sritna i preponosna na ovo što smo moja ekipa i ja napravili ove sezone. Moja prva sezona u inozemstvu, a doma se vraćam sa tri zlata oko vrata. Nemam što drugo reći nego ponos! Veliki ponos za sve što je napravljeno. Hvala mom klubu na nevjerojatnom iskustvu i hvala mojim trenerima i suigračicama što su ovo učinili tako posebnim.”
ŽENSKA KOŠARKA /Krešimir Dabić