Cure iz Grada prvakinje Hrvatske

Nismo listali arhivu, ali onako “na prvu” i po sjećanju, ne pamtimo da je u finalnoj seriji netko tako uvjerljivo, sigurno korektno i čisto kao suza osvojio košarkaški naslov prvakinja Hrvatske kao što su to uradile cure iz Grada – košarkašice Raguse u finalnoj seriji sa zagrebačkom Trešnjevkom 2009. Košarkašice trenerice Cvetane Matić superiorno su odigrale finalnu seriju i u Dubrovniku i u Zagrebu. Hendikep Trešnjevke 2009 u trećoj utakmici u Dubrovniku bilo je neigranje njihove kapetanice Laner Pačkovski, ali šampionska titula Raguse nema trunke mrlje nego je viteški izvojevana. Ni u Zagrebu, a pogotovo ne u Gospinu polju, Trešnjevka nije imala nikakve šanse pobijediti razigranu Ragusu, koju su do pobjedničkog trona, zlatnih medalja i pobjedničkih pehara, ali i po prvi put financijske nagrade Hrvatskog košarkaškog saveza 8.000 eura, predvodile Iva Todorić, Carmen Miloglav, Lea Hajdin, Lina Strilić, Ana Vrsaljko, Romana Stojanović...

Ragusa – Trešnjevka 2009 78:48 ( 28:10, 16:11, 15:19, 19:8)

  • RAGUSA: Strilić 15, Stojanović 4, Miloglav 12, Ivanišević 4, Hajdin 8, Todorić 17, Vrsaljko 11, E. Majstorović 4, Pavić 0, Papić -, Šarotić -, Pocrnjić 3. Trenerica: Cvetana Matić.
  • TREŠNJEVKA 2009: Brtan, Nejašmić 10, Rodek 6, Ćuklin 0, Bilić 10, Deidda 0, Maričević 0, Kokolić 0, Valčić 6, Banović 11, Novak 5. Trener: Dean Nemec.

Carmen Miloglav, kapetanica Raguse: “Bila je ovo zaslužena pobjeda, poslije sezone pune prepreka, viroza, ozljeda… Ući u finalnu seriju i zvaršiti je s 3-0 je fantastično. Presretne smo i stvarno mi je drago zbog cijele ekipe, dižem kapu svima jer ovo je zaista veliki uspjeh.”

Vivien Nejašmić, igračica Trešnjevke 2009: “Čestitam Ragusi na osvojenom prvenstvu. Drugo je mjesto zapravo dosta velik i dobar rezultat za nas jer smo vrlo mlada ekipa. Sve smo, osim jedne igračice, juniorke i zato mislim da trebamo biti ponosne.”

Trešnjevka 2009 sportski je odigrala što može bolje u ovom trenutku. Iz njihovav tabora kažu: “Čestitke novim starim prvakinjama iz Dubrovnika na naslovu prvaka i hvala im na fer i korektnoj igri tijekom cijele sezone. Bile su bolje u ovoj finalnoj seriji, ali i mi trebamo biti ponosni na rezultat koji smo postigli sa jako mladom ekipom. Nastavit ćemo raditi kvalitetno kako bi u budućnosti došli na razinu igre koju su u ovoj finalnoj seriji demonstrirale igračice Raguse.”

Trešnjevka 2009 zadovoljna je svojim igrama u ovoj sezoni. Dogodine će biti još bolje! /FBtresnjevka2009

Ženska košarka

Foto: ŽKK Ragusa – treći put zaredom košarkaške prvakinje Hrvatske u sezoni 2022/2023 – snimio: KK Dubrovnik