Čudo se ipak nije dogodilo

Ivezić totalno izvan forme

Čudo se ipak nije dogodilo. Hrvatska neće vidjeti četvrtfinale jer je izgubila prvu “meč loptu” protiv Srbije unatoč tome što je ova gotovo cijelo poluvrijeme igrala bez svoje najbolje košarkašice Ane Dabović koja se ozlijedila.

Hrvatska – Srbija 64:77 (12-23, 21-21, 18-18, 13-15)

  • Hrvatska: Ivezić 4,  Jelavić 10,  Mišura 12, Benić -, Salopek 0, Režan 14, Ciglar 0, Lelas 12, Slišković 9, Vrdoljak 3, Ivanković -, Bosilj 0. Trener: Stipe Bralić
  • Srbija: Radočaj 9, Vulić 4, Krnjić -, Jovanović 7, Milovanović 19, Butulija 0, Matić 2, Ajanović 6, M.Dabović 11, A. Dabović 12, Rad 7. Trenerica: Marina Maljković

Još jednom hrvatske su košarkašice u utakmicu ušle neangažirano i neozbiljno i odmah su u takvoj igri dopustile da im Srbija preko Radočaj (5), A. Dabović (2) i Milovanović (2) napravi seriju od 9:0 koju će kasnije tijekom cijele utakmice pokušavati bezuspješno dostići. Znači, još jednom je utakmica riješena u tri prve minute. Hrvatska je svoje prve koševe postigla tek nakon četiri minute igre, ali ni to nije bio problem koliko je problem bio naprosto nevjerojatno, rekli bismo početničko, gubljenje lopti i tada ali tijekom cijele utakmice. Na koncu taj saldo iznosi 23 izgubljene lopte Hrvatske naspram 10 srbijanskih. Hrvatska je imala samo 5 osvojenih lopti, Srbija čak 15 i sve to pokazuje kakav je bio odnos snaga na terenu. Definitivno neke igračice koje su otišle u Francusku, to se sad sa sigurnošću može reći, nisu niti blizu reprezentativne forme.

Najviše koševa za Hrvatsku postigle su Marija Režan 14, Ana Lelas i Antonija Mišura po 12 te Anđa Jelavić 10. U nedjelju Hrvatska igra protiv velike Britanije u 16.30 sati.

Foto: Jelena Ivezić i danas je pružila blijedo izdanje / Snimio: FIBA Europe / Herve Bellenger

 

5 KOMENTARI

  1. Stigao vidjeti zadnjih 7 minuta.Dovoljno da od naše reprezentacije vidim toliko grešaka koliko ih se ne smije napraviti tokom cijele utakmice.Iako me naš trener sa svojom “filozofijom” košarke (pitam se zašto se naši treneri uopće moraju školovati kad je košarka našeg prvog trenera tako jednostrana i jednostavna?)godinama dovodi do ludila jednako krive za loš rezultat na EP su i “radnice” u pogonu.
    Zapravo kad malo bolje razmislim ovo i nije neki neuspjeh.Mi i spadamo tamo gdje ćemo na kraju ovog EP i biti.Tamo negdje oko 10-12-tog mjesta u Europi.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime