Coppa Italia: Schio ipak prejak za Bolognu, Dojkić najbolji strijelac

Pred punom sportskom dvoranom u San Martinu di Lupari večeras je odigrano finale Coppa Italia za tamošnje A1 ligaše. U finalu su se sastale dvije trenutno najbolje talijanske ekipe Famila Wuber Schio i Virtus Segafredo Bologna naše reprezentativke Ivane Dojkić. Utakmica je bila izvrsna, u jednom trenutku je izgledalo da će Schio lako do Kupa, ali Virtus Segafredo Bologna na krilima svojih najboljih igračica – Dojkić, Zandalasini, Turner i Cinili -se vratio i utakmicu učinio rezultatski neizvjesnom i zanimljivom do samog kraja. Pokazalo se da je Schio još uvijek prejaka ekipa za Bolognu koja je u odnosu na prošlu godinu ipak napravila pomak naprijed. Lani su stigli do polufinala Kupa. Nema dvojbe da će i budući susreti Schia i Bologne biti na kvalitetnoj razini kao i današnji. Ono što Bologni nedostaje, po mišljenju stručnjaka, za preuzimanje primata u Italiji jest širina klupe. Bologna ima odličnu prvu petorku, ali ne i kvalitetnu klupu.

Nagradu MVP-a dobila je odlična tricašica Kitija Laksa, koja je postigla 26 finalnih poena i bila nerješiva zagonetka za Bolognu. Najbolja strijelkinja ovog natjecanja u San Martinu di Lupari bila je kapetanica naše reprezentacije Ivana Dojkić s ukupno 56 poena, dok je najbolja skakačica turnira bila Amerikanka Brianna Turner.

Ivana Dojkić s nagradom za najboljeg strijelca Final Eighta Coppa Italie A1
  • Famila Wuber Schio – Virtus Segafredo Bologna 88:81 (30:24, 53:41, 73:68, 88:81) – finale Coppa Italia 2022.
  • Ivana Dojkić (Bologna) – 35.34 min.(7sk, 6as, 3il, 2ol, val.38) – 25p (2P 2-6, 3P 2-3, SB 15-18).
  • Ivana Dojkić bila je prvo ime finala Coppa Italia A1 – igračica s najvišom valorizacijom na utakmici (38), efikasnija od nje za poen bila je samo Latvijka Kitija Laksa koja je postigla 26 poena i tricu gađala 6-8. Izvrsnu utakmicu u dresu Schia odigrala je i veteranka Giorgia Sottana. Za kraj – Dojkić je Final Eigh odigrala vrhunski. a za to je i dobila gore spomenuto priznaje.

ŽENSKA KOŠARKA /Tihomir Begić

Foto: Turner, Dojkić, Zandalasini, Cinili – udarni kvartet Bologne/virtussegafredobologna