Četvrtu inozemnu sezonu Ana-Marija Begić igrat će u poljskom Energa Torunu

Švedsku prvu košarkašku ligu (Damligan) Ana-Marija Begić (191-94) ove je sezone zamijenila poljskom najboljom nacionalnom ligom (EBLK). Naime, ova standardna hrvatska reprezentativka potpisala je jednogodišnju suradnju sa prošle sezone četveroplasiranim poljskim prvoligašem Energa Torun. U Švedskoj je prošle sezone za Udominate Basket, aktualne viceprvakinje Švedske, igrala tri lige – Damligan, EEWBL i EuroCup. U 25 igara Damligan prosječno je postizala 11.8 koševa po nastupu, 8.3 skoka i 2.2 asistencije te značajno pridonijela da Udominate regularnu sezonu završi kao drugi najbolji tim Švedske. Bila je to vrlo uspješna sezona u njenoj karijeri, budući da ju je  Eurobasket.com izabrao za All-Swedish Damligan Honorable Mention. Begić je također za Udominate Basket odigrala 8 utakmica u EuroCupu gdje je postizala 13.5 koševa po nastupu, 8.4 skoka i 1.4 asistenciju. U istočnoeuropskoj ligi (EEWBL) u 11 odigranih utakmica postigla je 9.3 koša po utakmici, 7.8 skokova i 1.3 asistencije. Njezin Udominate Basket igrao je polufinale ove lige, a Eurobasket.com ju je i u ovoj ligi izabrao za All-EEWBL Honorable Mention.

U poljskoj Begić igra svoju četvrtu inozemnu sezonu – prve dvije sezone Begić je igrala u Španjolskoj za ekipu Campus Promete, potom sezonu u švedskom Udominate Basketu i sada u poljskom Energa Torunu. U Hrvatskoj je s Medvešćakom dva puta zaredom bila prvakinja Hrvatske (2014. i 2015.), te 2015. godine, opet s Medvešćakom, pobjednica Kupa Hrvatske “Ružica Meglaj Rimac” i MVP finala u Rijeci. Godine 2015. specijalizirani i ugledni košarkaški portal Eurobasket.com proglasio ju je košarkašicom godine u Hrvatskoj. S Medvešćakom je u mlađim dobnim uzrastima (kadetkinja i juniorka) nekoliko sezona zaredom bila prvakinja Hrvatske, a s 15 godina igrala je u dresu Medveščaka svoje prve utakmice EuroCupa (2010).

Standardna je seniorska reprezentativka Hrvatske, koja sudjeluje u kvalifikacijama za EuroBasket 2019. (5.5 koševa, 6 skokova i 0.3 asistencije), a prije toga je branila boje Hrvatske u kvalifikacijama i na EuroBasketu 2015. u Mađarskoj i Rumunjskoj (4.6 koševa, 3.9 skokova i 0.3 asistencije). U mlađim uzrasnim kategorijama reprezentacije Hrvatske bila je 2010. godine u Grčkoj kapetanica kadetskih viceprvakinja Europe, a prošla je sve reprezentativne uzraste i bila njihov istaknuti član. Kao kadetska reprezentativka Hrvatske u Tallinu je na Europskom prvenstvu osvojila srebro u B Diviziji (9.5 koševa, 8.5 skokova i 2.1 asistencija), srebro kao kadetkinja 2010. u Grčkoj u A Diviziji (10.8 koševa, 8.7 skokova i 1.4 asistencija), zlato kao juniorka u Miskolcu u B Diviziji 2011. godine (8.1 koš, 4.3 skoka i 1 asistencija) i 7. mjesto kao juniorka u Bukureštu u A Diviziji (9.2 koša, 8.6 skokova i 2.1 asistencija) što je do danas najveći uspjeh i kadetske i juniorske reprezentacije Hrvatske, a vodio ih je trener Željko Ciglar.

Begić će u dresu Energa Toruna, osim nacionalnog prvenstva u Poljskoj, igrati i utakmice EuroCupa u skupini B u kojoj su MBA Moskva (Rusija), Galatasaray (Istanbul, Turska) te pobjednik iz dvije utakmice Spartak Noginsk (Rusija) –  Niki Lefkadas WBC (Grčka)

Foto: Ana-Marija Begić imala je odličnu sezonu u Udominate Basketu u Švedskoj /Damligan