Četvrtfinalisti iz F skupine neće se znati sve do završetka treće utakmice Nizozemska – Belgija

Mnogo je interesantnija situacija u skupini F Europskog prvenstva za juniorke koje se održava u Celju nego li je u E. Samo su Španjolska i Francuska s maksimalnim učinkom, a sve druge su reprezentacije doživjele poraze. U našoj skupini F nema neporaženih. Danas slijede odlučujuće utakmice, a odlučujućima se mogu nazvati sve tri – Češka – Mađarska (16.15), Hrvatska – Slovenija (18.30) i Nizozemska – Belgija (20.45). Ljestvica prije današnjih susreta izgleda ovako:

  • 1. Slovenija 7 bodova (3 pobjede i 1 poraz), 2. Češka 7 (3-1), 3. Hrvatska 6 (2-2), 4. Nizozemska 6 (2-2), 5. Belgija 5 (1-3) i 6. Mađarska 5 (1-3).

Slovenija i Češka su sasvim sigurno četvrtfinalisti ali im svakako neće biti svejedno s koje će pozicije ići u četvrtfinale jer svatko želi izbjeći po svemu najjače reprezentacije na prvenstvu – Španjolsku i Francusku. Hrvatska ima tešku zadaću protiv domaćina Slovenije koju je do sada jedino porazila Češka, ali je i Hrvatska pobijedila tu istu Češku na samom startu prvenstva. No, Hrvatska je i izgubila od Nizozemske i Belgije i jedna od ove dvije reprezentacije, koje večeras igraju međusobnu utakmicu, sigurno ide u četvrtfinale. Mogu i obje ali u varijanti koja Hrvatskoj nikako ne odgovara i koja je za nju najgora a to je da Belgija pobijedi Nizozemsku, a Hrvatska izgubi od Slovenije. Tada bi u četvrtfinale išle i Belgija i Nizozemska a Hrvatske ne.  Isto tako Hrvatska može biti prva u skupini ako pobijedi Sloveniju, a Češka izgubi od Mađarske. Vrlo ingteresantna situacija! Poredak na ljestvici F skupine neće se znati do posljednjeg sučeva zvižduka na trećoj današnjoj utakmici Nizozemska – Belgija i to samo govori koliko je interesantna trenutačna situacija u skupini prije utakmica trećeg kola drugog kruga.
Sve utakmice mogu se pratiti izravno na FIBA TV. Vjerujmo da će naše cure odigrati najbolje kad je najvažnije i da će izboriti četvrtfinale. Vesele jučerašnje igre Ivane Dojkić i njezina efikasnost, potom igra Anite Kelave, posebno njezina igra u obrani ali i u napadu, zatim Ive Slonjšak. Za put prema četvrtfinalu treba im se pridružiti i još poneka naša juniorka. Pogreške treba svesti na minimum jer kako se god prvenstvo približava svome kraju, tako je i pravo na pogrešku sve manje. Nadamo se da ih naše djevojke danas neće imati.

Foto: I od njihove igre dosta će toga ovisiti – Kelava (13) i Slonjšak (8) / fibaeurope.com