Češka i Crna Gora u četvrtfinalu EuroBasketa 2023.

Pobjedom nad Grčkom 79:76 Češka se plasirala u četvrtfinale EuroBasketa 2023. Isti takav uspjeh izborile su košarkašice Crne Gore pobjedom nad Italijom 63:49. Danas se igraju druge dvije posljednje utakmice Njemačka – Slovačka (18 sati) i Srbija – Velika Britanija (21 sat) i traži se viza za prolazak u četvrtfinale gdje su već Španjolska, Belgija, Mađarska i Španjolska. Poznato je da će se u borbi za polufinale sastati Mađarska i Češka te Francuska i Crna Gora, a da Španjolska čeka pobjednika susreta Njemačka – Slovačka i Belgija pobjednika susreta Srbija – Velika Britanija.

U prvom polufinalu sastat će se pobjednik susreta Španjolska – Njemačka/Slovačka protiv pobjednika susreta Mađarska – Češka. U drugoj polufinalnoj utakmici igrat će pobjednik susreta Francuska – Crna Gora protiv boljeg iz susreta Njemačka – Srbija/Velika Britanija. Polufinale se igra 24. lipnja.

Naslov prvakinja Europe brane reprezentativke Srbije, drugoplasirane su u Valenciji 2021. bile Francuskinje i trećeplasirana Belgija.

Ženska košarka

Foto: Crna Gora je na krilima Natashe Mack pobijedila Italiju/ fiba.com