Carmen Miloglav se vratila u Ragusu

Nakon Ivane Tikvić još se jedna naša internacionalka vratila kući. To je Carmen Miloglav koja će opet obući dres svog matičnog kluba Raguse iz Dubrovnika. Miloglav je prošle sezone igrala u njemačkom Kelternu, aktualnim prvakinjama prve njemačke lige za košarkašice (DBBL). U 29 utakmica postizala je 3.7 koševa po nastupu i 1.6 skokova. Pomogla im je osvojiti DBBL naslov i Superkup. S tim njemačkim klubom igrala je i šest utakmica EuroCupa (2.5 koševa i 2.2 skoka prosječno).
Prethodne (16/17) sezone Carmen Miloglav bila je članica jedne od najboljih španjolskih ekipa, ekipe Perfumerias Avenide, u kojoj je imala malu minutažu, ali se i u toj ekipi okrunila naslovom prvakinja Španjolske  (LFB). S Avenidom je odigrala četiri utakmice u Euroligi (1 koš, 1.3 skoka i 2 asistencije). Nakon ozljede prednjih križnih ligamenata i rehabilitacije u Gran Canariji, jedno je vrijeme igrala za zadarski ženski košarkaški klub Zadar i u tri utakmice imala prosjek 10.3 koša, 7.7 skokova i  5 asistencija. Odatle je realizirala transfer u Avenidu, transfer koji je bio ostvarenje njenih snova, kako je tada izjavila.
Carmen Miloglav je od 2014. godine hrvatska seniorska reprezentativka, a 2008. i 2009. godine branila je boje U18 nacionalne vrste (juniorke). Na Europskom prvenstvu za seniorke u Mađarskoj i Rumunjskoj prije tri godine bila je među dvanaest najboljih hrvatskih reprezentativki i u sedam utakmica prosječna statistika iznosila joj je 3.4 koša, 2.4 skoka i 3.6 asistencija. Igrala je za Sveučilište Florida International do 2013. godine.  Njenim povratkom Ragusa je dobila izvrsnu dirigenticu igre.

Foto: Carmen Miloglav u dresu Kelterna / fiba.com