Carmen Miloglav s Campus Deportivo Prometeom u prvoligaške okršaje

Hrvatska reprezentativka Carmen Miloglav  (170- G-91) i sljedeće sezone ostat će članica novog španjolskog prvoligaša Club Deportivo Campus Prometea. Rezultat je to obostranog zadovoljstva dosadašnjom suradnjom.

Protekle sezone u drugoj ligi Španjolske Carmen je upisala 15 nastupa za Club Deportivo Campus Promete te je prosječno ostvarivala učinak od 6.9 koševa, 3.5 skokova, 2.5 asistencija, i 1.5 “ukradenih” lopti po susretu. Svojim dobrim igrama pomogla je klubu u ostvarenju rezultatskih ciljeva, osvajanja naslova prvaka druge lige i povratka u prvoligaško društvo.

Kroz dosadašnju karijeru u inozemstvu  je igrala u Americi za Florida International University,  u Španjolskoj za Gran Canariu, Perfumerias Avenidu s kojom je osvojila prvenstvo i Kup Španjolske te Club Deportivo Campus Promete s kojim je osvojila naslov prvaka druge Španjolske lige. U Njemačkoj je jednu sezonu branila boje Rutronik Stars Kelterna s kojim je osvojila naslov prvakinja Njemačke i Superkup, dok je u Hrvatskoj igrala za ŽKK Ragusu iz Dubrovnika i ŽKK Zadar.

Carmen Miloglav prošla je sve mlađe reprezentativne selekcije Hrvatske, a od 2014. godine članica je seniorske reprezentacije. Sa seniorskom reprezentacijom sudjelovala je na EuroBasketu u Mađarskoj i Rumunjskoj 2015. godine te je na tom turniru u 7 odigranih utakmica prosječno ostvarivala učinak od 3.4 koša, 2.4 skoka i 3.6 asistencija po susretu, a Hrvatska je na koncu zauzela 12. mjesto.  Sudjelovala je i u kvalifikacijama za EuroBasket 2019. godine u Srbiji i Latviji te je u 3 odigrane utakmice prosječno ostvarivala učinak od 6.7 koševa, 1.0 skokova, 1.0 asistencija i 0.3 ukradenih lopti po susretu.

Krešimir Dabić

Foto: Carmen Miloglav s Campus Deportivom okušat će se i u najboljoj španjolskoj ligi /fb