Bura oko Bure – je li na pomolu novi “slučaj” u HKS-u ?!

Temeljem članka 38. Registracijskog pravilnika Hrvatskog košarkaškog saveza, Povjerenstvo za natjecanje je jučer (7. listopada 20’15.) donijelo odluku kojom se poništava registracija igračice Patricije Bure (rođ. 30. srpnja 1996.) za ŽKK Medveščak. Prema toj odluci ona ostaje igračica ŽKK Trešnjevka 2009 do isteka natjecateljske sezone 2017/18. U obrazloženju ove odluke stoji da je (citiramo) “na svojoj sjednici 4. prosinca 2014. Arbitraža HKS-a donijela odluku da se odbija žalba ŽKK Medveščak na odbijanje prijelaza igračice Patricije Bura iz ŽKK Trešnjevka 2009 u ŽKK Medveščak. U skladu s člankom 4. i 5. Registracijskog pravilnika HKS-a odluka Arbitraže je konačna.”

Zašto ovakav obrat u mučnom slučaju Bura? U odluci stoji da je “proceduralnom pogreškom ureda Povjerenstva za natjecanje dana 3. srpnja 2015. odobren prijelaz igračice Patricije Bura iz Trešnjevke u Medveščak, koja se ovom odlukom poništava”. U potpisu odluke je povjerenik Povjerenstva za natjecanje Željko Ciglar.

Ova odluka dostavljena je na znanje Medveščaku, MŽRKL, stavljena u dosje igračice i u arhivu. Ne piše da je dostavljena i Trešnjevci 2009. Tako je ovom odlukom Patricija Bura spriječena da večeras zaigra za Medveščak u Jadranskoj ligi protiv Triglava u Kranju.

Timo povodom oglasilo se i direktor MŽRKL Uroš Kranjc  u slučaju Bura što možete pročitati ovdje.

Unatoč činjenici da smo se nadali kako je konačno stavljena točka na “slučaj Bura”, izgleda da je na pomolu nova afera u HKS-u u kojoj najviše ispašta spomenuta košarkašica, hrvatska reprezentativka Patricija Bura. Arbitražu HKS-a čine: Lea Erak (predsjednica), Ivan Marić (dopredsjednik), Danira NakićVice SepŠime VidulinMaro OgrestaHrvoje ŠpaljMarko RebićMiro Labrović.

Foto: Patricija Bura – nastavljaju se “igre i igrice” u kojima najviše ispašta igračica / fibaeurope.com