Bura i Pavić osvojili Kup Slovačke

Naša reprezentativka Patricija Bura i njena suigračica Josipa Pavić stigle su do svog prvog trofeja ove sezone. U finalnoj utakmici Kupa Slovačke pobijedile su Piešťanské Čajky, slovački klub također naše reprezentaivke Matee Tadić, 59:47. Bila je to repriza prošlosezonskog finala prvenstva Slovačke iz kojeg je opet kao pobjednik izišla ekipa Ružomberoka. Kapetanica Piešťanské Čajky, naša Matea Tadić, nije imala šuterski dan i pobjednikom Kupa Slovačke postala je ekipa Ružomberoka. Trener Ružomberoka Juraj Suja kratko je prokomentirao nakon utakmice: “Zahvalan sam na ovoj pobjedi i ponosan sam na svoje cure”. 

Slavlje Ružomberoka: ekipa – igračice i  treneri zadovoljni nakon osvajanja Kupa Slovačke – slijedi borba za obranu naslova prvakinja te zemlje/fbruzomberok
  • Ružomberok – Piešťanské Čajky 59:47 (17:13, 18:10, 12:15, 12:9)
  • Patricija Bura (Ružomberok) – 33.23 min.(8sk, 1as, 4ul, 2bl, 1pbl, val.15) – 6p (2P 2-8, SB 2-2), šut 25%
  • Josipa Pavić (Ružomberok) – 7.34 min.(5sk, 1pbl, val 3) – 0p (2P 0-2)
  • Matea Tadić (Piešťanské Čajky) – 37.23 min.(2sk, 6as, 6il, 1ol, 2pbl, val 0) – 7p (2P 1-4, 3P 1-7, SB 2-3), šut 18%.

Naše košarkašice iz pobjedničke ekipe Ružomberoka, Patricija Bura i Josipa Pavić, ekskluzivno su za naš portal prokomentirale ovaj uspjeh ali i slovačku Extra ligu u kojoj se bore da obrane naslov prvakinja.

Patricija Bura/fbružomberok

 

Patricija Bura ustalila se u ekipi aktualnih slovačkih prvakinja, čvrst je bedem ispod koša i korisna i u napadu i u obrani. O ovom uspjehu je rekla za ŽK: “Osvajanje Kupa predstavlja uspjeh za cijelu ekipu, pogotovo što smo imali period loših utakmica prije Kupa. Uspjeli smo u kratkom vremenu reagirati na pravi način i izboriti pobjedu u pravom trenutku. Iako je neizvjesna situacija oko stanja u Europi, imamo cilj ostati u ovom ritmu i potruditi se do kraja sezone da obranimo naslov prvaka Slovačke.”

Josipa Pavić/fbruzomberok

Josipa Pavić se adaptira na novu sredinu i bori se za minutažu u Ružomberoku. Njezina fizička konstitucija i potencijali nisu nikad bili upitni. Ozljeda ju je zakočila u razvoju, ali uspješno se vratila. “Za mene svaki trofej ima neki značaj. Ovaj pogotovo. Osvajanjem ovog Kupa pokazali smo ponajprije sebi, ali i drugima, da smo ekipa koja ima jako puno toga za pokazati, ali naravno i popraviti. Iskreno, nismo bili u najboljoj formi jer je korona ušla u naše redove te sam zbog toga baš ponosna na naš uspjeh jer nas je do prvog trofeja ove sezone vodilo zajedništvo i dobra energija. Sada nam ostaje ostvariti još jedan cilj, a to je obrana naslova prvakinja Slovačke. Ambicije su velike, a želje za dobrim radom i uspjesima kod nas ne manjka.”

ŽENSKA KOŠARKA/Tihomir Begić

Foto: Ružomberok slavi osvajanje Kupa/fbruzomberok