Broni dogodine na Medveščakov pogon

Hrvatska reprezentativka Nina Premasunac (PF -188-92) produžila je na još godinu dana ugovor sa Elcos Bronijem te će tako treću uzastopnu sezonu braniti boje ovog talijanskog prvoligaša u kojem će joj se slijedeće sezone pridružiti i Ivana Tikvić. Rezultat je to obostranog zadovoljstva dosadašnjom suradnjom, a Nina je ove sezone igrajući za Elcos Broni u 24 ligaške utakmice imala prosječni učinak od 7.8 koševa, 6.8 skokova,2.5 asistencija, 1.0 osvojenih lopti i 0.8 blokada po utakmici.

Premasunac će tako sljedeće sezone igrati svoju ukupno četvrtu sezonu u Italiji jer je 2016/17 igrala za Speziu za koju je u Serie A prosječno postizala 12.3 koševa  8 skokova, i 1.4 osvojenih lopti po utakmici. Bila je to njena odlična sezona u kojoj je  i dva puta bila igračica kola.

Karijeru započela u matičnoj Puli nakon čega je preselila u zagrebački Agram, a nakon toga i u Medvešćak, šesterostruke prvakinje Hrvatske. Tamo je igrala fantastično te 2016. bila MVP lige i predvodila Zagrepčanke do još jednog naslova, nakon čega se upućuje u Italiju. Prošla je sve uzraste mlađih hrvatskih reprezentacija, a danas je standardna članica hrvatske seniorske reprezentacije Sudjelovala je u kvalifikacijama za Eurobasket 2017. i 2019. godine.

Krešimir Dabić

Foto: Nina Premasunac i slijedeće sezone u Broniju / elcosbroni