Brod na Savi osigurao A2 Ligu za prvaka

U Čakovcu je odigrana A2 utakmica prvenstva Hrvatske za žene između domaće Radosti i Broda na Savi.

Radost – Brod na Savi 40:62 (17:15, 10:22, 7:8, 6:17)

  • Radost: Kapelari 8, Hlebec, Štrukelj, Đokić, Bašek 5, Kranjčec 14, Risonjić 3, Živković 2, Obadić, Jambrošić 8. Trener: Srećko Šopar
  • Brod na Savi: Božić 13, Kolar 8, Vukojević, Lazić, Fumić, Sedlo 2, Maglić, Poljac, Pandža Brnić 12, Kolesarić 18, Rosandić, Šarić 9. Trener: Damir Božić

Utakmica je u prvom dijelu bila izjednačena. Početkom druge četvrtine domaće rade osjetniju razliku, no potom gošće zaigraju angažiranije u obrani, a u napadu ubrzaju tranziciju i uvežu nekoliko trica i razlika je ubrzo bila na strani Broda na Savi. Tih desetak razlike više-manje stoji do zadnje dionice, a onda gošće još jednom pojačavaju tempo i podižu na nedostižnih +20.

Damir Božić, trener Broda na Savi: “Zadovoljni smo budući smo i ovu utakmicu morali odigrati oslabljeni, bez M. Lazić i I. Rosandić. Lazić je na poštedi barem dva-tri tjedna, a Rosandić je na zagrijavanju osjetila tegobe pa se nije željelo ništa riskiratri i prepustiti slučaju. Ostale su povukle i za njih i ovom pobjedom su tri utakmice prije kraja prvenstva i teoretski osigurale Ligu za prvaka, što će dobro doći mladim igračicama budući će imati prigodu dodatnim jakim utakmicama ostvariti još jedan iskorak više u kvaliteti svoje igre.”

Treba istaknuti i događaj prije tekme kada su domaći simbolično nagradili trud svoje košarkašice Marte Jambrošić, koja je diplomirala stomatologiju i pokazala da košarka i studij mogu ići zajedno.

“Domaćini su pokazali veliku gostoljubivost i izvan terena po završetku tekme, što će nadamo se biti kamen temeljac i za buduću uspješnu sportsku i prijateljsku suradnju ova dva kluba, rekao nam je Božić.

Foto: Brod na Savi osigurao Ligu za prvaka