Briljantno izdanje Medveščaka i Ivane Tikvić

Doista je susret zagrebačkog Medveščaka i venecijanske Umane Reyer u potpunosti opravdao epitet derbija. Bila je to utakmica odigrana na vrhunskoj razini između dvije odlične ekipe. Talijanke su se pokazale kao vrhunski fizički spremna ekipa sa dugom rotacijom kvalitetnih košarkašica. No, Medveščak je večeras odigrao jednu od svojih najboljih partija. Posebno u prvom poluvremenu.

Medveščak – Umana Reyer Venezia 60:46 (19:11, 18:10, 10:17, 13:8)

  • Medveščak: Begić 9, Perić 7, Džankić 8, Tikvić 17, Borović 13, Šeda 3, Todorić 2, Vlahović -, Majstorović 1, Radoš -, Franić -, Livajušić -. Trener: Braslav Turić
  • Umana Reyer VeneziaMelchiori 4, Carangelo 8, Bagnara 2, Sandri 4, Dotto 9, Formica 0, Ružičkova 5, Mc Callum 3, Mandache 7, Penna 4. Trener: Andrea Liberalotto

U utakmicu su mnogo bolje ušle Talijanke i napravile seriju 7:0. Nije ni malo dobro izgledalo, ali je onda u igru ušla Silva Šeda i napravila pravi preokret u igri. Medveščakovu uragansku seriju od 17:0 započela je upravo ona svojom tricom. Sve do kraja poluvremena Medveščak je demonstrirao briljantnu igru kojoj se nisu mogle oduprijeti inače vrlo dobre i fizički veoma spremne djevojke iz Venecije.  Medveščak je posebno dobro igrao obranu iz koje su se razvijale brze akcije i brze realizacije, a kakva je to bila obrana najbolje pokazuje podatak da su jednu takvu ekipu kao što je Umana Reyer sveli na svega 21 postignut poen u prvom poluvremenu.

I drugu dionicu bolje su otvorile Talijanke koje su zaigrale presing, a potom zonu kojom su otupili oštricu Medveščakove agresije i brzine te ga presingom primorali na niz neuobičajenih pogrešaka. Tu trećinu su dobile fizički spremnije košarkašice Umane Reyer, ali su poprilično iscrpljene košarkašice Medveščaka ipak uspjele iznaći dovoljno snage da četvrtu četvrtinu riješe u svoju korist 13:8 i slavljenički privedu utakmicu kraju. Briljantnu igru još je jednom pokazala Ivana Tikvić, najbolja pojedinka susreta (17 koševa, 9 skokova, valorizacija 22), potom Ana-Marija Begić (9 koševa, 10 skokova, 4 asistencije, valorizacija 16), Ružica Džankić (8 koševa, 7 skokova, 1 asistencija, valorizacija 11)  te Iva Borović (13 koševa, 3 skoka). Najbolje rečeno sve igračice Medveščaka dale su od sebe posljednji atom snage i  djelovale su kao jedan dobro posložen orkestar u kojemu nije bilo “krivih nota”. Susret su završile potpuno iscrpljene jer se trebalo oduprijeti, ponavljam još jednom, iznimno fizički spremnoj ekipi iz Venecije.

Umana Reyer Venezia pokazala je da se radi o odličnoj ekipi koja ipak večeras nije mogla bolje proći protiv vrlo raspoloženog Medveščaka kojeg je s tribina uz zvuke velikog bubnja bodrio iznimno velik broj gledatelja. Suđenje slovenskog sudačkog trija bilo je na vrlo visokoj razini.

Braslav Turić, trener Medveščaka: “Odlična igra mojih igračica! Poštivanje mojih taktičkih dogovora kako u napadu tako i u obrani, velika koncentracija skoro svih 40 minuta, na kraju je urodila plodom. Čestitam im još jedan puta. Mi smo ovom pobjedom ostvarili skor u prvom dijelu 5:0. Reyer je odlična momčad, uigrana sa dobrim konceptom, ali mi smo večeras bili pravi.”

Andrea Liberalotto: “Igrali smo loše, dekoncentrirano. Dobro smo reagirali smo u trećoj četvtrini, ali za pobjedu se moraju igrati sve četvrtine, a ne samo jedna. Medveščak je zaslužio uspjeh i na tome im čestitam.” (izjave: mžrkl.org)

Kako su talijanski najčitaniji portali za žensku košarku izvijestili s ove utakmice pročitati možete ovdje.

Foto: Start utakmice Medveščak – Umana Reyer /legabasketfemminile.it – dolje Ivana Tikvić /zenska-kosarka.com

Novi Zagreb - Medvešèak